The Press and the international news coverage: A comparative analysis of the press coverage of the war in former Yugoslavia
Basın ve uluslararası haberler: Basında Yugoslavya savaşı ile ilgili haberlerin karşılaştırmalı analizi
  1. Tez No: 53418
  2. Yazar: YEŞİM ÇAPLI
  3. Danışmanlar: PROF.DR. RAŞİT KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Journalism, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararası Haber İçeriği, Haber Dergileri, Yugoslavya. iv, International News Coverage, News magazines, Yugoslavia. iii
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmanın amacı, farklı ülkelerin haber dergilerinde yer alan Yugoslavya'daki savaşla ilgili haberlerin analizini ve karşılaştırmalarını yapmaktır. Time, The Economist, Aktüel, Nokta ve Tempo dergilerinin 1992 yılında yayınladıkları sayıları bu çalışmanın kapsamında incelenmiştir. Çalışma, savaşın dergilerde nasıl yansıtıldığını belirlemek üzere oluşturulacak analizin ortak çerçevesini belirleyecek şekilde olayların genel anlatımı ile başlamaktadır. Seçilen dergilerin haber içeriğinin analizi ile devam eder. Çalışma, medyanın ulusal nitelikli olduğunu ve uluslararası haber aktarımında, farklı ülkelere ait haber medyasının kendi ülkelerinin dış politikaları yönünde hareket ve yorumda bulundukları savlarından hareket etmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to analyse and compare the portrayal of the war in the former Yugoslavia in 1992 by news magazines namely, The Economist, Time, Aktüel, Nokta and Tempo, in a cross- national setting. The study begins with an overview of the account of the events in order to set up the common framework of analysis regarding the press portrayal of the war. It continues with the analysis of the news coverage in the selected news magazines. The study starts from the assumption that all mass media are national and in reporting international events news media of different countries move and comment accordingly to the values and foreign policies of their own countries.