Necati Cumalı'nın hikâye ve romanlarında sosyal meseleler
Social issues in Necati Cumali's stories and novels
- Tez No: 536250
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİ KURT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Necati Cumalı, hikâye, roman, sosyal, mesele, Necati Cumal, story, novel, social, issue
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Cumhuriyet sonrasında toplumsal meseleleri ele alan Türk hikâye ve roman yazarları arasında önemli bir yere sahip olan Necati Cumalı pek çok eserinde sosyal meselelere değinmiştir.“Necati Cumalı'nın Hikâye ve Romanlarında Sosyal Meseleler”başlıklı bu çalışmada yazarın hikâye ve romanlarındaki sosyal meseleler incelenmiştir. Çalışmamamızda Necati Cumalı'nın hikâye ve romanlarındaki sosyal meselelerin ailevi, kültürel ekonomik vb. boyutlarının olduğu tespit edilmiş ve bu meselelerin toplumla olan bağlantısı üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
Necati Cumali, who has an important place among the Turkish story and novel writers who deal with social issues after the Republic, has mentioned social issues in many works. This work, titled“Social Issues in Necati Cumali's Stories and Novels,”examines the social issues of the author's stories and novels. In our study, the social issues in Necati Cumalı's stories and novels are related to family, cultural, dimensions and the connection of these issues to the society has been emphasized.