Stress analysis in welded butt joints
- Tez No: 5367
- Danışmanlar: DOÇ. DR. O. SELÇUK YAHŞİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Temas problemi, sonsuz şeritler, bağlı şeritler ikinci cins tekil integral denklemleri. -iv, Contact problem, infinite strips, bonded strips, singular integral equations of the second kind. -iii
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 218
Özet
BİNDİRME KAYNAKLI BA?LANTILARDA GERİLME ANALİZİ AYDIN, Erol Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez yöneticisi: Doç. Dr. D. Selçuk YAHŞİ 201 Sayfa, Şubat 1989 ÖZET Bu çalışmada, çatlak içeren şeritlerde temas problemi incelenmiştir. Üç şeritin de birbirlerine mükemmel bağlı ve elastik sürekli oldukları varsayılmıştır. Eksenel çekme gerilmesi, üzerinde çatlak bulunan şeritte temas bölgesinden uzakta uygulanmıştır. Fourier sinüs ve kosinüs dönüşüm yöntemleri uygulanarak, problem basit cauchy çekirdek fonksiyonlarına sahip dört, fredholm tipi ikinci cins tekil integral denklem sistemine dönüştürülmüştür. Bu integral denklemleri Gauss-Cheby shev formülleri ve seri açılım metodu kullanılarak lineer cebirsel denklem takımlarına indirgenmiş ve sayısal olarak çözülmüştür. Temas gerilmeleri ve gerilme şiddet faktörleri değişik geometri ve malzeme çiftleri için verilmiştir.
Özet (Çeviri)
STRESS ANALYSIS IN WELDED BUTT JOINTS AYDIN, Erol Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. 0. Selçuk YAHŞİ 201 Pages, February 1989 ABSTRACT In this study a symmetric contact problem of strips containing cracks is considered. Three strips are perfectly bonded and are assumed to be elastic continuums. Uniaxial tension is applied to the middle strip away from the contact region where symmetric cracks are on. By using Fourier sine and cosine transforms, the problem is reduced to a system of singular integral equations of the second kind, which have simple cauchy kernels. Using Gauss-Chebyshev quadrature formula and expansion method these singular integral equations are reduced to simultaneous linear algebraic equations and solved numerically. The contact stresses and corresponding stress intensity factors for different geometries and material combinations are presented.