Telekomünikasyon sektöründe Agile dönüşümün etkileri
Agile transformation in the telecommunications industry
  1. Tez No: 537448
  2. Yazar: AYSU YEŞİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZBAYRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Agile, Waterfall(Şelale), Dönüşüm, Agile, Waterfall, Transformastions
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Geleneksel metodolojilerin hantal, bürokratik ve esnek olmayan özellikleri bulunmaktadır. Bu yöntemi kullanarak pazarda istenilen başarıya ulaşılamayacağının anlaşılması ile yönetimsel değişikliğe gidilmesi gerektiği anlaşılmıştır. Globalleşme, farklılaşan müşteri talepleri ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmak isteyen organizasyonlar, yazılım ve bilgi teknolojileri dünyasının uzun zamandır yakından takip ettiği Agile prensiplerini uygulayarak çağa ayak uydurmak istemişlerdir. Aşırı kuralcı geleneksel yönetim modellerine alternatif olarak, süreci hızlandırıp daha etkin kullanım alanları oluşturan Agile metodolojisi; sürekli yineleme ve iyileştirme prensiplerine dayanmaktadır. Agile dönüşüm yenilikçi ürünlerin gelişimini arttırmak için yayılmakta ve ürün başarı oranlarını, pazar hızını, müşteri geri bildirimini arttırmayı hedeflemiştir. Artan kalite ile hem ürün geliştirme ekibinin motivasyonu hem de müşteri memnuniyetinin artması beklenmektedir. Bu çalışmada geleneksel waterfall geliştirme modelinden Agile tabanlı scrum geliştirme modeline geçiş yapmak ve iki yaklaşım arasındaki farkları araştırmak amacıyla literatür taramaları yapılmış; araştırmanın uygulama kısmında telekomünikasyon sektörünün ileri gelen gsm şirketlerinden birinin agile dönüşümü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Traditional methodologies have bulky, bureaucratic and inelastic characteristics. By using this method, it is understood that there is a need for administrative change with the understanding that the desired success cannot be achieved in the market. Organizations that want to keep up with globalization, differentiating customer demands and technological developments have wanted to keep up with the era by applying Agile principles that the world of software and information technology has been following closely for a long time. As an alternative to over-normative traditional management models, the Agile methodology, which accelerates the process and creates more effective usage areas, is based on the principles of continuous repetition and improvement. Agile transformation is spreading to increase the development of innovative products and aims to increase product success rates, market speed and customer feedback. Increasing quality is expected to increase both the motivation of the product development team and customer satisfaction. In this study, literature review was made in order to transform from traditional waterfall development model to Agile based scrum development model and to investigate the differences between the two approaches.