Cracked strip problem subjected to a nonsymmetric transverse loading by a stamp
  1. Tez No: 5383
  2. Yazar: YÜCEL DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. O. SELÇUK YAHŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çatlaklı şerit, simetrik olmayan yükleme, zımba, tekil integral denklemi. -iv, Cracked strip, nonsymmetric loading, stamp, singular integral equations. -iii
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
ZIMBA İLE YÜKLENİLEN VE ÜZERİNDE ÇATLAK BULUNAN ŞERİT PROBLEMİ Demir, Tücel Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. 0. Selçuk Yahşi 119 Sayfa, Şubat 1989 ÖZET Zımba ile yüklenilen ve üzerinde çatlak bulunan şerit problemi incelenmiştir. Seri tin elastik sürekli olduğu ve temas bölgesinden uzakta eksenel çekme gerilmesinin uygulandığı varsayılmıştır. İki çeşit zımba gözönüne alınmıştır. Birincisi elastik olmayan düz zımba, ikincisi elastik yuvarlak zımbadır. Fourier dönüşüm yöntemi kullanılarak, problem Cauchy çekirdek fonksiyonlarına* sahip üç tekil integral denklem sistemine dönüştürülmüştür. Bu integral denklemleri Gauss-Chebyshev ve Gauss-Jacobi formülleri kullanılarak lineer cebirsel denklem takımına indirgenmiş ve sayısal olarak çözülmüştür. Temas gerilmeleri ve gerilme şiddeti faktörleri değişik geometriler ve malzeme çiftleri için sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
CRACKED STRIP PROBLEM SUBJECTED TO A NONSYMMETRIC TRANSVERSE LOADING BY A STAMP Demir, Yücel Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. 0. Selçuk Yahşi 119 Pages, February 1989 ABSTRACT The cracked strip problem subjected to a nonsymmetric transverse loading by a stamp is considered. The strip is assumed to be elastic continuum and uniaxial tension is applied to the strip away from the contact region. Two kinds of stamp are considered. The first one isarigid flat stamp and the second one is an elastic curved stamp. By using Fourier transforms, the problem is.reduced to a system of singular integral equations which have Cauchy kernels. Using Gauss-Chebyshev and Gauss-Jacobi integration formulas, these singular integral equations are reduced to simultaneous linear algebraic equations which are then solved numerically. The contact stresses and stress intensity factors corresponding to various geometries and material combinations are presented.