Indentation of a semi-infinite fixed-end strip containing a crack
  1. Tez No: 5382
  2. Yazar: F.SUAT KADIOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. O. SELÇUK YAHŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yarı-sonsuz şerit, zımba, çatlak, ankastre, tekil integral denklemi. -iv, Semi-infinite strip, indenter, crack, cantilever, singular integral equation
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
ÜZERİNDE ÇATLAK BULUNAN YARI-SONSUZ ANKASTRE ŞERİTİN ZIMBA İLE YÜKLENMESİ Kadıoğlu, F. Suat Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. 0. Selçuk YAHŞİ 159 Sayfa, Şubat 1989 ÖZET Bu çalışmada kısa kenarından sabitleştirilmiş, ve üzerinde kenarlara dik bir çatlak bulunan yarı sonsuz şerit problemi incelenmiştir. Şerit yüzeyine bir zımba kullanılarak kuvvet uygulanmaktadır. Şerit üzerindeki çatlak kenarlara uzatılarak problem ankastre kiriş problemine dönüştürülebilir. Problemin f ormülasyonunda integral transformasyonu tekniği kullanılarak, biri ikinci tür olan dört integral denklemi elde edilmiştir. Sabit kenarın, çatlağın ve zımba altında kalan temas bölgesinin uç noktalarındaki gerilme tekillikleri bu integral denklemlerinden elde edilmiş ve denklemler sayısal olarak çözülmüştür.
Özet (Çeviri)
INDENTATION OF A SEMI-INFINITE FIXED-END STRIP CONTAINING A CRACK Kadıoğlu, F. Suat Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. 0. Selçuk YAHŞİ 159 Pages, February 1989 ABSTRACT In this study, the general plane problem of a semi- infinite strip fixed at its short end, containing a crack perpendicular to its boundaries is considered. Strip is.. under the effect of stamp. By extending the crack to the 1 surfaces, one can reduce the problem to that of a cantilever beam. Integral transform technique is used to provide an exact formulation of this problem, in terms of a system of four singular integral equations one of them being second kind. Stress singularities at the corners of the fixed-end, at the crack tips and at the end points of the uuntact region underneath the stamp are obtained from the singular integral equations which are then solved numerically.