Design and construction of WHF power transformers and amplifiers
- Tez No: 5399
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: RF güç yükselteci, it-çek tip operasyon, yüksek güçlü empedance transformatörleri, uyumlama devreleri. 111, RF power amplifier, push-pull type operation, high power impedance transformers, matching circuits. 11
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZET VHF GÜÇ TRANSFORMATÖRLERİ VE YUKSELTEÇLERININ TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ERTÜRKÜNER, Burak Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM Şubat, 1989, 113 sayfa Bu çalışmada, 50 W gücünde, 30-90 MHz bandında çalışan bir RF güç yükseltecinin tasarımı ve gerçekleştirilmesi amaçlandı. B smifi, it-çek tip operasyon göz önüne alınarak, bu amaç doğrultusunda özel yüksek güçlü giriş ve çıkış empedans uyumlama transformatörleri tasarımlandı ve gerçekleştirildi. Bir CAD yasilimı yardımıyla, giriş ve çıkış empedans uyumlama devrelerinin tasarımı için mevcut transistor verileri kullanıldı. Bir RF güç yükseltecinin yapım ve baskı devre problemleri araştırıldı ve çözüldü. Transistorun giriş empedans! hakkında yeterli bilgi bulunamadığından, uyumlama devreleri yalnızca 50-90 MHz bandında, 50-75 W çıkış gücü elde edilerek çalıştırıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND CONSTRUCTION OF VHF POWER TRANSFORMERS AND AMPLIFIERS ERTURKUNER, Burak M. Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM February, 1989, 113 pages In this work, design and construction of a 50 W RF power amplifier to work in 30-90 MHz band is aimed. A class-B, push-pull type operation is considered. Towards this aim, special high power impedance matching input and output transformers are studied and constructed succesfully. The available transistor data is used to design input and output matching circuits using a CAD software. Constructional and lay-out problems of a complete RF power amplifier module are investigated and solved. Due to lack of sufficient data about the transistor input impedance, the matching circuits operated succesfully only in the range of 50-90 MHz with output power level being in the range 50-75 W.