Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji tesisleri yatırımları araştırması
Energy efficiency and renewable energy facility investments survey of real estate investment trusts
- Tez No: 542951
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FEYZULLAH YETGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Türkiye, Gayrimenkul Sektörü, Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Yeşil Bina, Turkey, Real Estate Sector, Renewable Energy, Energy Efficiency, Green Building
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Günümüz ekonomisinin en önemli faktörlerinden birisi yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik kavaramlarıdır. Gayrimenkul sektörünü ise ülkemizde lokomotif sektör niteliğindedir. Bu özellikler incelendiğinde yenilenebilir enerji tesisleri yatırımları ve binalarda enerji verimliliği günümüz sürdürülebilirlik kavramı için oldukça önem taşımaktadır. Aynı zamanda sürekli olarak yeni yatırımlara açık olan gayrimenkul sektöründe yenilenebilir enerji ve binalarda enerji verimliliği yatırımları günümüz çevre ve sürdürülebilirlik şartlarında birer yatırım araçları olarak incelenmelidir. Birinci bölümde, Türkiye'deki gayrimenkul sektörü incelenmiştir. İkinci bölümde, Türkiye'deki yenilenebilir enerji durumu ve çeşitleri araştırılmıştır Üçüncü bölümde, yapılan yüzyüze görüşmeler sonucunda, enerji verimliliği, yeşil binalar ve bina verimliliği hakkında yüzdesel istatistiklerine ulaşılmış ve genel durum analizi yapılmıştır. Dördüncü bölümde, yenilenebilir enerji yatırımları ve yeşil binaların SWOT analizi yapılıp gayrimenkul ve enerji sektörü'nün önde gelen isimleriyle yüzyüze görüşme gerçekleştirilecektir. Beşinci bölümde ise sonuç ve öneriler paylaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
One of the most important factors in today's economy is renewable energy and sustainability concepts. The real estate sector is the locomotive sector in our country. When these characteristics are examined, renewable energy plant investments and energy efficiency in buildings are very important for today's sustainability concept. At the same time, investments in renewable energy and energy efficiency in buildings in the real estate sector, which are constantly open to new investments, should be examined as investment instruments in today's environment and sustainability conditions. In the first part, the real estate sector in Turkey were examined. In the second chapter, renewable energies and types of cases have been investigated in Turkey. In the third chapter, face-to-face statistics about energy efficiency, green buildings and building efficiency were reached and face to face interviews were made and general situation analysis was performed. In the fourth chapter, SWOT analysis of renewable energy investments and green buildings will be carried out and face to face interviews with the leading names of the real estate and energy sector will be realized. In the fifth chapter, conclusions and recommendations were shared.