Yalova Devlet Hastanesi Acil Servisine bir yıl içerisinde başvuran hastaların demografik özelliklerinin incelenmesi ve hastalık tanılarına göre yıllık analizi
  1. Tez No: 543546
  2. Yazar: HASAN KUTLU
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. SÜREYYA YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: Acil Servis, Etkinlik, Sürveyans, Prospektif Çalışma, Emergency Service, Efficacy, Surveillance, Prospective Study
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Acil servisler bir ilde hizmet verilen hastanelerin vitrinini oluşturmaktadır. Burada verilen hizmetin kalitesi ve etkili olması hizmet verilen ilde toplum sağlığını koruma ve geliştirmede çok önemlidir. Yalova ili demografik özellikleri bakımından yaşlı bir nüfusa sahip olduğundan, bu yaş grubundaki hastalara acil müdahale edilmesi sağ kalım oranlarını olumlu yönde etkileyerek ve yataklı bakım hizmeti veren hastanelerdeki yatış oranlarını ciddi oranda düşürerek, verilecek hizmetlerin etkisini arttırmaktadır. Tezin amacı, 2017 yılında acil servise başvuran hastaların demografik özelliklerini saptayarak; hedef kitlenin gereksinimlerinin belirlenmesi ve bu kitleye uygun sağlık hizmetlerinin etkili bir biçimde verilebilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve geliştirilmesini kapsamaktadır. Yalova devlet hastanesi acil servisine başvuran hastaların demografik özelliklerinin ve sunulacak olan hizmetin gerekliliklerinin saptanması ve geliştirilmesi için alınması gereken önlemler ve personel seçiminde yapılması gerekenlerin incelenmesi için; 2017 yılında YDH'de acil servisine başvuran hastaların yaş cinsiyet servise geliş saatleri hastalara konulan tanıların olduğu verilerin incelenmesi
Özet (Çeviri)
Emergency services are the showcase of hospitals in a province. The quality and effectiveness of the service provided here is important for the purpose of protecting and improving the public health in the province. Since the province of Yalova has an elderly population in terms of demographic characteristics, the patients in this age group have a significant impact on the rate of survival, survival rates and inpatient care hospitals. increase the effectiveness and importance of the services. The primary priority of the thesis is to reveal the demographic characteristics of the patients admitted to the emergency department in 2017; It includes taking necessary measures in order to determine the needs of the target audience and to provide effective health services in accordance with this mass. In order to determine the demographic characteristics of the patients who applied to the emergency service of Yalova State Hospital and the measures to be taken in order to determine and develop the requirements of the service to be offered and the necessities of personnel selection; Examining the data of the patients who were admitted to the emergency department in YDH in 2017 and diagnosed to the patients with age, gender service hours