Simulation of the dynamic response of planar statically determinate trusses to external forces
- Tez No: 5443
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEDAT BAYSEÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Düzlemsel konstrüksiyonlar, statik belirli konstrüksiyonlar, konstrüksiyonların dinamik davranışları. IV, Planar trusses, statically determinate trusses, dynamic response of trusses. Ml
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET DÜZLEMSEL, STATİK BELİRLİ KONSTRtTCSİYONLARIN DIS KUVVETLERE KARSI DİNAMİK DAVRANIŞLARI Görür Günseli Yüksek lisans Tezi Makina Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Sedat Bayseç Şubat 1989, 88 Sahife Bu çalışmada çelik konstrüksiyonlar m dış kuvvetler altındaki davranışını belirleyen bir bilgisayar programı anlatılmaktadır. Söz konusu konstrüksiyon iki kuvvet elemanlarının uçlarından döner eklemlerle birbirlerine bağlanmasından oluşmaktadır. Programın ilk kısmı problemi static olarak ele alır ve tek bir konum için elemanlar üzerindeki kuvvetleri sistematik bir döngü ile hesaplar. İkinci kısımda ise konstrüksiyon dinamik bir sistem olarak ele alınarak hareket denklemleri türetilir. Differansiyel hareket denklemlerinin nümerik çözümü her eleman in hareketini belirler. Elemanların kopma ve bükülmesi de dinamik modele dahil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT.SIMULATION OF THE DYNAMIC RESPONSE OF PLANAE STATICALLY DETERMINATE TRUSSES TO EXTERNAL FORCES Görür Günseli MS. in Mechanical Engineering Supervisor : Assoc. Pr. Dr. Sedat Bayseç February İ989, 88 Pages This work is on the digital simulation of the response of planar, statically determinate trusses to external loads. The truss is composed of two force members connected to each other by revolute joints. A statics package handles the problem for a single position, and calculates the forces on each member in a systematic way. A dynamics package handles the problem for a span of time, formulates the equations of motion of each member and integrates them through time to yield the details of the motion of each link. Rupture and buckling which impose discontinuities to the dynamic behaviour are also included in the simulation.