Prioritized new call queuing policy for call admission control schemes in wireless cellular networks
- Tez No: 544336
- Danışmanlar: DOÇ. Dr. IŞIK AYBAY
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kablosuz Hücresel Ağlar, Çağrı Kabul Denetimi, Sınıflama, Öncelikli Yeni Çağrı Kuyruğu Oluşturma, Tekrarlanan Çağrı Deneme, Wireless Cellular Networks, Call Admission Control, Classification, Prioritized New Call Queuing, Reattempt Calls
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Doğu Akdeniz Üniversitesi-Eastern Mediterranean University
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kablosuz ağlarda çağrı kabul denetim sistemleri için, bu sistemlerin sınıflandırılmasını da içeren bir araştırma yer almaktadır. Bu araştırmada öncelikli hücreden hücreye değişim (handoff) yöntemleri, hareketlilik modelleri ve hareket kestimi yöntemleri de tartışılmaktadır. Çalışmanın ikinci bölümünde ise öncelikli hücreden hücreye değişime dayalı yeni çağrı kabul denetimi sistemleri için bir öncelikli yeni çağrı kuyruğu yöntemi önerilmektedir. Bu yöntemde, toplam taşınan trafiği arttırabilmek amacıyla yeni çağrılar için tekrarlanan denemelerin sayısı azaltılarak, yeni çağrıların bloke edilme olasılığı düşürülmektedir. Önerilen yeni yöntem, hareketli cihazın içinde bulunduğu hücrede geçireceği zamanı tahmin ederek, yüksek kestirilmiş kalan zamanı olan çağrıları kuyruğa eklemektedir. Yapılan benzetişim çalışmaları, çeşitli parametreler açısından, önerilen yeni yöntemin geleneksel kuyruk oluşturma yöntemlerinden daha iyi olduğunu göstermektedir. Önerilen yöntem, yeni çağrılar için tekrar deneme ve bloke edilme olasılıklarını önemli oranda düşürürken, sistem verimliliği (utilization) ve hücreden hücreye geçişlerde çağrının sonlanması olaılığında da geleneksel yöntemlere benzer değerleri korumaktadır.
Özet (Çeviri)
This study is composed of two parts. In the first part, an extensive survey on and a classification of call admission control schemes for wireless cellular networks, including discussions on prioritized handoff schemes, mobility models and mobility prediction, are presented. In the second part, a novel prioritized new call queuing mechanism for handoff prioritizing call admission control schemes is introduced. In order to increase the total carried traffic, the proposed approach decreases the blocking probability of new calls by reducing the number of new call connection reattempts. It predicts the time the mobile station will spend in the current cell, and it queues new calls with high predicted remaining time. It is shown through simulations that the proposed scheme outperforms the traditionally employed queuing mechanisms in terms of various parameters. It achieves much lower reattempt and blocking probabilities of new calls without compromising the handoff dropping probability and system utilization.