Yolsuzluğun önlenmesinde denetimin rolü ve etkinliğinin artırılması
Increasing the role of activity and effectiveness in preventing an irregularity
- Tez No: 545181
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ESİN NESRİN CAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Denetim, Yolsuzluk, Bağımsız Denetim, Audit, Corruption, IndependentAudit
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansal Yönetim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Yolsuzluk kavramı dünyanın hemen her ülkesinde ortaya çıkan toplumsal bir sorundur. Bu çalışmanın temel amacı denetim faktörünün yolsuzluğun önlenmesi üzerindeki etkisini araştırmak ve denetim faktörünün yolsuzlukların çözümü adına etkinliğini artıran unsurları ortaya çıkarmaktır. Yolsuzluğun verdiği ekonomik ve toplumsal zararların önüne geçmek toplumun ve devletin tüm organlarınca yapılacak çalışmalar ile minimum seviyeye indirilebilmektedir. ''Bağımsız denetim ve denetimin tüm unsurları bu sorununun çözümünde nasıl bir rol oynamaktadır ve bu rol nasıl artırılabilir'' sorusunun cevabı bu çalışma ile ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
The concept of corruption is a social problem that arises in almost every country of the world. The main purpose of this study is to investigate the effect of the control factor on the prevention of corruption and to reveal elements of the control factor that increase the effectiveness of the corruption in the name of solution. Preventing economic and social damage caused by corruption can be reduced to the minimum level by the work to be done by all the organs of the society and the state. The answer to this question is how all elements of independent audit and control play a role in the solution of this problem and how this role can be improved.