The effect of time management skills on academicperformance: The case of Libyan graduate students in Turkish universities
Zaman yönetimi becerilerinin akademik performans üzerine etkisi: Türk üniversitelerinde Libyalı lisansüstü öğrencilerin durumu
  1. Tez No: 546321
  2. Yazar: ASHRAF TATA
  3. Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. ŞULE TUZLUKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman Yönetimi Becerileri, Akademik Performans, Libyalı Lisansüstü öğrenciler
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Zaman, insanların kontrol edemediği dış çevre değişkenlerinden biridir. Zamanı sağlayan veya geciktiren veya arttıran veya azaltan hiçkimse yoktur. Ancak, onu yönetmeyi başarabiliriz. Zaman yönetimi, çalışanların ihtiyaç duyulan kaynakları ve önceliklendirme tekniklerini kullanması yoluyla etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan idari sürecin kilit unsurlarından biridir. Bu çalışma, önemini, Türk üniversitelerindeki lisansüstü Libyalı öğrencilerinin zaman yönetimlerinin akademik performans üzerindeki etkisini araştırmadan almaktadır. Veri toplandıktan sonra sonucun analizi yapılmıştır. Analitik yaklaşım ve bu çalışmanın nicel araştırma özellikleri nedeniyle, toplanan verileri analiz etmek için SPSS yazılımı bilgisayar programı olarak kullanılmıştır. Araştırmanın teorik ve deneysel bölümleri, Türk üniversitelerinde Libya lisansüstü öğrencilerinin zaman yönetiminin kapsamını ve Libya lisansüstü öğrencilerinin akademik performansı üzerindeki etkisini netleştirmektedir. Araştırma bulguları zaman yönetimi becerileri ile akademik performans arasında pozitif bir ilişki olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Time is one of the variables of the external environment that people can not able to control it. There is no one who can provide or delay or increase or decrease the time. However, we can manage it. Time management is one of the key elements of an administrative process, which allows effective use of employees through the utilization of available resources as required and using prioritization techniques. This study takes its importance form title itself, which aims to study the impact of time management on academic performance with focusing on graduate Libyan students in Turkish universities as research samples. After the data collection, an analysis of the result has been taking place. Due to the analytical approach and quantitative research characteristics of this study, the SPSS software as computer program has been used to analyses the collected data. Theoretical and experimental parts of the research clarified the extent of time management and its effect on academic performance of Libyan graduate students in Turkish universities. Research finding shows that there is a positive relationship between the time management skills and academic performance.