Turizm işletmelerinde bilgi teknolojileri ve dijital dönüşüm: Konya örneği
Information technologies and digital transformation in tourism businesses: Konya samples
  1. Tez No: 551542
  2. Yazar: YALÇIN ÇALIMLI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TUGAY ARAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Dijital dönüşüm, Internet, Tourism, Information and communication technologies, Digital transformation, Internet
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
20'nci yüz yılın başlaması ile birlikte, dünyada pek çok alanda önemli gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. Aynı yüz yılın ikinci yarısı itibarıyla yaşanan gelişmeler daha da belirginleşmiş, zamanla herkes bu gelişmelerden faydalanmaya başlamıştır. II. Dünya Savaşı'nda yaşanan yıkıcı gelişmeler, tüm dünya tarafından telafi edilmek istenmiştir. Bu bağlamda gerek askeri sistemin iyileştirilmesi gerekse toplumsal düzenin yeniden sağlanabilmesi için büyük çabalara girişilmiştir. Kısa zamanda meyvesini vermeye başlayan çabalarla gelişmiş ülkelerin bilgi ekonomisini oluşturma süreci başlamıştır. Sanayileşmesini tamamlamış ülkeler bu çerçevede gelişmekte olan ülkelerle daha kolay rekabet edebilir hale gelmiştir. 20. yüzyılda yaşanan en önemli gelişmelerden biri de şüphesiz internetin bulunması ve tüm dünyaya yayılması olmuştur. Her geçen gün gelişen ve daha fazla insana ulaşan internet, dünya üzerinde tüm sektörlerde etkisini göstermektedir. Örneğin internetle birlikte bilgiye daha kolay ulaşılabilir olması birçok basılı gazetenin dijitalleşmesini sağlamıştır. Bu çalışmada gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin turizm sektörüne etkileri incelenecektir. Gelişen bilişim teknolojileri ve yaşanan dijital dönüşüm ile turizm sektöründe bilgi iletişim teknolojileri kullanımı artmaktadır.
Özet (Çeviri)
With the beginning of the 20th century, significant development shave taken place in many areas in the world. The developments in the second half of the same year became even more evident and in time, everyone started to benefit from these developments. II. The destructive developments in World War II were intended to be compensated by the whole world. In this context, great efforts have been made to improve both the military system and the social order. In a short period of time, the process of establishing the knowledge economy of developed countries started with the efforts to give fruit. Countries that have completed their industrialization have been able to compete more easily with developing countries. The Internet, which has been evolving everyday and reaching more people, has shown its effect in all sectors in the world. For example, the fact that information is more easily accessible with the internet has led to the digitalization of many printed newspapers. In this study, the effects of information and communication technologies on tourism sector will be examined. In this study, the effects of information and communication technologies on tourism sector will be examined. With the increasing information technologies and the digital transformation, the use of information communication technologies in the tourism sector is increasing.