Gerçek gaz durum denklemlerinin deneysel bilgilerle kıyaslanarak geçerliliğinin test edilmesi
  1. Tez No: 55284
  2. Yazar: NİHAT DEMİRBİLEK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MERAL HOŞCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gerçek Gaz Hal Denklemleri, Apolar Gazlar. IV, Real Gas State Equations, Apolar Gases
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
ÖZET GERÇEK GAZ DURUM DENKLEMLERİNİN DENEYSEL BİLGİLERLE KIYASLANARAK GEÇERLİLİ?İNİN TEST EDİLMESİ DEMİRBİLEK, Nihat Yüksek Lisans Tezi Fizik Mühendisliği Tez Danışmanı: Doç. Dr.Meral HOŞCAN Haziran 1996, 150 sayfa Bu çalışmada gerçek gazlardan apolar yapılı Helyum (He), carbondioksit (C02) ve hidrojen (H2) 'in moleküler ve fiziksel özelliklerinin hesaplanması için indirgenmiş van der Waals, Dieterici, Joseph Joffe ve A.Wohl denklemleri kullanılmıştır. Helyum (He), karbon dioksit (C02) ve hidrojen (H2) için sırasıyla 98,230 ve 336 denel veri kullanılarak yukarıda anılan gerçek gaz hal denklemlerinden indirgenmiş basınç değerleri hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TESTING VALIDITY OF REAL GAS STATE EQUATIONS VIA COMPARISON WITH EXPERIMENTAL DATA FOR REAL GASES DEMİRBİLEK NİHAT M.S. In Physics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Meral HOŞCAN June, 1996/ 150 Pages In this thesis the reduced form of van der Waals, Dieterici, Joseph Joffe and A. Wohl state equations have been used for finding out molecular and physical properties of helium (He), carbon dioxide (CO2) and hydrogen (H2) which are real gases in apolar group. Reduced pressure values have been calculated for 98,230, and 336 experimental data for helium (He), carbon dioxide (C02) and hydrogen (H2) respectively from the real gas state equations mentioned above.