Sadettin Kaplan'ın romancılığı
Sadettin Kaplan's style of novel writing
- Tez No: 553864
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA AYDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Roman, Sadettin Kaplan, Roman İncelemeleri, Novel, Sadettin Kaplan, Analysis of Novel
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 203
Özet
Bu çalışmada Sadettin Kaplan'ın hayatı, sanatı ve romancılığı hakkında ayrıntılı bilgi verilmiş, ayrıca romanları yapı bakımından incelenmiştir. 'Sadettin Kaplan'ın Romanları' başlıklı çalışma, iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Sadettin Kaplan'ın yaşam öyküsü ve sanat yaşamı ile eserlerinin tanıtımı sunulmuştur. İkinci bölümde yani Sadettin Kaplan'ın romanlarının incelendiği bölüm ise, yazımızın inceleme bölümünü oluşturmaktadır. Bu bölümde edebî ölçütler doğrultusunda yapılan incelemeyle belirlenen bulgular, bütün olarak ele alınarak, onun belirlenen romanlarının karakteristik özellikleri yansıtılmaya gayret edilmiş; Kaplan'a ait romanlar onunla ilgili yapılmış çalışmalar incelenerek yazarın daha önce fark edilmemiş yönlerine dikkat çekilmiştir. Tezin sonuç bölümündeyse çalışmamız neticesinde ulaştığımız sonuçlar dikkatlere sunulmuştur. 2019, XV+185 Sayfa
Özet (Çeviri)
In this study, it is informed in detail that Sadettin KAPLAN's life, his art and his novel writing. Also his novels are analyzed in terms of structure. The study of“Sadettin KAPLAN's Novels”is consist of two main parts in the first par, it is presented that Sadettin KAPLAN's biography, his life of art and presentation of his works. In this part, the evidences, which are identified by the direction of Literary criterıons, are analyzed completely and strived for reflexing his chosen novels characteristic features. Also, by analyzing Kaplan!s novels and the Works which are about him, it is attracted the attention the writer's aspects which aren't noticed before. In the conclusıon part,it is presented that conlusıons which we reach as a result of our study. 2019, XV+185 Page