Bitcoin ekonomisi: Kripto para bitcoin'in finans sektörü içindeki yeri
Bitcoin economy: The impant of bitcoin on the finance sector
- Tez No: 554327
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAMZA ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sanal (Kripto) Para, Bitcoin, Finans Piyasaları, Türkiye, Virtual (Crypto) Money, Bitcoin, Financial Markets, Turkey
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Batman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışmanın amacı, kripto paranın kavramsal çerçevesini ortaya koyduktan sonra, bir kripto para olan Bitcoin para sistemin yapısını kavramsal ve teorik olarak incelemektir. Bu çalışmada teorik olarak kavramsal çerçeve verildikten sonra ulusal ve uluslararası literatür taraması yapılarak Bitcoin para analiz edilmektedir. Bu kapsamda, kripto para sistemlerinden en çok kullanılanı ve tüm dünyada popüler olan Bitcoin sanal paranın analiz edilmesi büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla, bu araştırmanın teorik bakımdan literatürde bu alanda mevcut bulunan boşluğun doldurulmasına yönelik önemli bir katkı yapması beklenmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to examine the conceptual and theoretical structure of the Bitcoin money system, which is crypto money after the conceptual framework of crypto money. In this study, after the conceptual framework is given theoretically, Bitcoin money is analysed by making a national and international literature review. In this context, it is of utmost importance to analyse the Bitcoin virtual money, which is the most widely used in cryptocurrency and popular in the world. Therefore, it is expected that this research will make a significant contribution to the filling of the space available in the literature in the theoretical aspect.