Özel bakım merkezlerinde çalışan personelin çalışma yaşam kalitesinin değerlendirilmesi: Kayseri ili örneği
Evaluation of the working life quality of personnel working in private care centers: Case of Kayseri
  1. Tez No: 557277
  2. Yazar: ELİF YANIK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNA FURAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, İşletme, Social Services, Sociology, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Engellilik, Özel Bakım Merkezleri, Çalışma Yaşam Kalitesi, Disability, Special Care Centers, Quality of Work Life
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışmada Özel Bakım Merkezlerinde Çalışan Personelin Çalışma Yaşam Kalitesi incelenmiştir. Çalışmanın literatür bölümünde bakım hizmetleri hakkında bilgi verilmiş ve Özel Bakım Merkezlerine ihtiyaç duyulmasının sebepleri ortaya konulmuştur. Özel Bakım Merkezlerinin ortaya çıkışı bu alanda çalışan personelin karşılaştıkları zorlukları beraberinde getirmiştir. Bu nedenle yaşanan bu zorluklar çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Çalışmanın uygulanması için Çalışma Yaşam Kalitesi Ölçeği kullanılarak anket geliştirilmiştir. Geliştirilen bu anket Kayseri de bulunan denetimi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlere ait olan Özel Bakım Merkezleri Personeline uygulanmıştır. Toplamda 268 personele anket uygulanmıştır. Araştırma da Çalışma Yaşam Kalitesi 7 alt boyutta incelenerek yapılan anketlerin sonucu bu boyutlar üzerinden değerlendirilmiştir. Elde edilen veri ve analizler sonucunda Özel Bakım Merkezi Personelinin Çalışma Yaşam Kalitesi arttıkça iş tatminlerinin arttığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
These personnel are personnel working in special care centers. Information was given about the maintenance services in the literature of the study and the reasons for being heard according to the Special Care Centers were revealed. The emergence of Special Care Centers were brought to the fore of the personnel working in this field. I'm in danger. Working Life For the ways of study The inspection in Kayseri was applied to the Personnel of Private Care Centers belonging to Family, Labor and Social Services. A total of 268 people were interviewed. The results of the questionnaires which were evaluated in 7 sub-dimensions of Work Life Quality were evaluated by these dimensions. Obtained data analysis and analysis As the quality of work life of private care center personnel increases, job satisfaction increases.