The current use of Google Classroom in EFL setting
Yabancı dil öğrenme ortamında Google Classroom'un mevcut kullanımı
- Tez No: 558522
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA NACİ KAYAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Google Classroom, harmanlanmış öğrenme, öğrenme yönetim sistemleri, Google Classroom, blended learning, learning management system
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmanın amacı, bir yabancı dil öğrenme ortamındaki öğretmenlerin ve öğrencilerin gözünden Google Classroom'un mevcut kullanımını araştırmaktı. Daha spesifik olarak, çalışma Main Course dersi için ek bir araç olarak çevrimiçi bir platformun etkinliğini ortaya koymaya çalışmıştır. Buna ek olarak, Google Classroom kullanmanın olası sakıncalarını ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Çalışmaya İngilizce hazırlık programından 75 öğrenci ve 2 yabancı dil eğitmeni katılmıştır. Karma metot kullanılmıştır. Nicel veri toplamak için öğrencilere anket uygulandı ve nitel veri toplamak için öğrencilere ve öğretmenlere yarı yapılandırılmış mülakat ve açık uçlu sorular soruldu. Nicel veriler SPSS (v.22.0) ile ve nitel veriler içerik analizi ile analiz edildi. Ortaya çıkan verilerin genel analizi Google Classroom uygulaması kullanmanın Main Course dersine ek bir araç olarak birçok önemli katkısı olduğunu göstermiştir. Sadece öğretmenler değil aynı zamanda öğrenciler de karma öğrenme için çoğunlukla olumlu bir görüşe sahipti. Son olarak, sonuçlar açıkça Google Classroom'u kullanmanın zorluklardan tamamen arınmış olmadığını göstermiştir
Özet (Çeviri)
The purpose of the study was to investigate the current use of Google Classroom through the eyes of teachers and students in an EFL setting. More specifically, the study tried to find out the effectiveness of this online platform as a supplementary tool for Main Course class. Both teachers' and students' perceptions of using Google Classroom were explored. Additionally, the potential drawbacks of using Google Classroom were aimed to reveal. Throughout the study, 75 students in preparatory English programme and 2 EFL instructors participated. Mix method was employed. A questionnaire for students was carried out in order to obtain quantitative data and semi-structured interviews and open-ended questions were employed for the students and the teachers to collect qualitative data. Quantitative data was analysed through SPSS (v.22.0) and qualitative data was conducted via content analysis. The overall analysis of the elicited data presented several significant contributions of using Google Classroom as a supplementary tool in Main Course. Not only the teachers but also the students mostly held the view positively for blended learning. Lastly, the results clearly indicated that using Google Classroom was not completely free from challenges.