Teaching paragraph writing skills online through Google Classroom: A study on high school EFL students
Google Classroom aracılığıyla çevrimiçi olarak paragraf yazma becerilerinin öğretimi: İngilizce'yi yabancı dil olarak öğrenen lise öğrencileri üzerine bir çalışma
- Tez No: 746605
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE BETÜL TOPLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Öğrenme Yönetim Sistemleri (ÖYS), Google Classroom, Paragraf Yazma Becerilerindeki, Learning Management System, Google Classroom, Paragraph Writing Skills
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Öğrenme Yönetim Sistemleri (ÖYS), dil öğretiminde giderek daha fazla kullanılmaktadır, çevrimiçi öğrenmenin hızla değişen dünyada temel bir gereksinim haline gelmesinden bu yana dil öğretiminde kullanılmaktadır. ÖYS sisteminin eğitim ortamlarına entegre edilmesi, öğrenme sürecini kolaylaştırmadaki önemi nedeniyle kaçınılmaz hale gelmiştir. Giderek artan bir literatür, çevrimiçi öğrenme platformlarının dil becerilerini öğretmedeki rolünü araştırmıştır. Bununla birlikte, kağıt ve kaleme dayalı geleneksel yazma öğretim tekniklerine bağlı kalmak yerine, yaygın olarak kullanılan çevrimiçi platformları kullanarak yazma becerilerinin öğretilmesi mümkün hale gelmiştir. Bu nedenle, bu karma yöntem araştırması, lise İngilizcesi İngilizce öğrencilerinin Google Classroom kullanımına yönelik tutumlarını belirlemeyi amaçlamıştır. Ayrıca öğrencilerin paragraf yazma becerilerindeki gelişimlerine yönelik öz değerlendirmeleri Google Classroom aracılığıyla araştırılmaya çalışılmıştır. Mevcut çalışma, 2021-2022 akademik yılında üç hafta boyunca gerçekleştirildi. Araştırmacı üç farklı veri toplama aracından yararlanmıştır. İlk veri toplama aracı Kaptan (2019) tarafından geliştirilen bir tutum anketidir. İkinci veri toplama aracı Mahmud (2017) tarafından geliştirilen bir öz değerlendirme anketidir. Üçüncü veri toplama aracı ise öğretmenin günlük kayıtlarıdır. Çalışma, Türkiye'de bulunan Bil okullarındaki 27 lise EFL öğrencisinden oluşan bir grupla sınırlandırılmıştır. Anketlerden elde edilen veriler SPSS 28 versiyonu kullanılarak analiz edilirken, öğretmen günlüğü girdilerinden elde edilen nitel verileri analiz etmek için tematik analiz kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları, öğrencilerin çoğunluğunun Google Classroom'u kullanmaya yönelik olumlu tutumlar algıladıklarını ve memnun olduklarını ortaya koymuştur. Ayrıca, sonuçlar öğrencilerin paragraf yazma becerilerindeki performanslarında önemli bir gelişme olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Learning Management Systems (LMS) have been increasingly used in language teaching since online learning has become a fundamental requirement in the rapidly changing world. Integrating LMS into educational contexts has become inevitable due to its significance in facilitating the learning process. A growing body of literature has investigated the role of online learning platforms in teaching language skills. With that said, it has become possible to teach writing skills using the widely spread online platforms, rather than depending on the conventional writing teaching techniques that rely on paper and pen. Therefore, this mixed-methods research aimed to determine the attitudes of high school EFL students towards using Google Classroom. In addition, it attempted to investigate the students' self-evaluation of their development in paragraph writing skills through Google Classroom. The current study was carried out over three weeks during the academic year 2021- 2022. The researcher made use of three different data collection instruments. The first data collection instrument was an attitude questionnaire, which was developed by Kaptan (2019). The second data collection instrument was a self-evaluation questionnaire, which was developed by Mahmud (2017). The third data collection instrument was the teacher's diary entries. The study was delimited to a group of 27 high school EFL students at Bil schools based in Turkey. The data obtained from the questionnaires were analyzed using SPSS, version 28, while thematic analysis was employed to analyze the qualitative data obtained from the teacher's diary entries. The findings of the study revealed that the majority of the students were satisfied and perceived positive attitudes towards using Google Classroom. In addition, the results showed a significant improvement in the students' performance in paragraph writing skills.