Turizmin sosyo-kültürel yapıya etkisi (Cunda Adası örneği)
The impact of tourism on socio-cultural structure (The case of Cunda Island)
- Tez No: 560068
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEYREM TUNA UYSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Turizm, Sociology, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Tourism, Tourist, Social Structure, Cultural Structure Page
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Turizmin son teknolojik yapı pazarlardan biri haline gelmesiyle birlikte hem ekonomik, hem de sosyo-kültürel yapıda önemli değişimler görülmektedir. Bu değişime turizmin gelişmiş bir uluslar arası sosyo-kültürel özelliklere sahip olan yerel halk ve turistlerin etkileşimi sebeplerdir. Çünkü on iki farklı sosyal yapıya sahip olan kesim, turizmde bir araya gelip ve böylelikle birbirinden farklı olan yaşam tarzı onu iki kesime (turist ve yerel halk) cazip gelmektedir. Geleneksel sosyal ve kültürel yapı içerisinde yer alan aile kurumu, akrabalık ve komşuluk sektöründe, dil, alıcı-görenek, örf-adet de kurutulmuş farklılaşmaktadır. Çalışma, turizmin Cunda Adası'ndaki ekonomik etkisinin yanı sıra sosyal ve kültürel yapıya etkilerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz , Cunda Adası'nda bulunan 22'si erkek ve 8'i kadın olmak üzere toplamda 30 yerli işletme sahibi ile görüşülerek gerçekleştirdi. Çalışmada amaçlı örneklem teknik. Elde edilmiş olan bulgular ile Cunda Adası'nda turizmin odaklı göstermesiyle birlikte ada yaşantısında önemli sosyo-kültürel değişimleri yaşandığı sonucuna ulaşıldı. Anahtar Kelimler: Turizm, Turist, Sosyal Yapı, Kültürel Yapı.
Özet (Çeviri)
Tourism has become one of the latest technological structure markets important changes in both economic and socio-cultural structure Seen. This change is a developed international socio-cultural characteristics of local people and tourists are the reasons for the interaction. Because the twelve different social structures come together in tourism and thus, the lifestyle that is different from each other makes it attractive to two segments (tourists and local people). It comes. Family institution within the traditional social and cultural structure, kinship and in the neighborhood sector, language, buyer-custom, custom-pieces dried differentiates. In addition to the economic impact of tourism on Cunda Island, the study What do you think the effects on the cultural structure , 22 men and 8 women in Cunda Island, including a total of 30 local business owner. Purposeful sample in the study technical. With the findings obtained in Cunda Island important socio-cultural life in the island life It was concluded that the changes occurred.