Evaluation of the english for Iraq 5th grade primary textbook: From the perceptions of teachers and students
Irak 5. ilköğretim ders kitabı için ingilizce değerlendirmesi: Öğretmenler ve öğrencilerin alanlarından
- Tez No: 560252
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ENİSA MEDE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Textbook Evaluation, Autonomous Learning, Teachers' Perceptions, Students' Perceptions, English as a Foreign Language (EFL)
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Bu çalışmanın amacı, Irak'taki beşinci sınıf öğrencilerinin öğretim materyali olarak kullanılan Irak 5. İngilizcesi İlköğretim ders kitabını değerlendirmektir. Özellikle, ders kitabı öğretmenlerin ve öğrencilerin genel olarak etkinlik materyali açısından algıları temel alınarak değerlendirilmiş ve ayrıca beşinci sınıf İngilizce derslerinde özerk öğrenmeyi teşvik edip etmediği tespit edilmiştir. Katılımcılar İstanbul'da 7 farklı özel okuldan 80 Iraklı öğrenci ve 40 İngilizce öğretmeni katildi. Veriler ölçekler ve yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Bulgular öğretmenlerin ve öğrencilerin genel olarak ders kitabı ve görünümleri ve amaçları ile ilgili olumlu görüşlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Fakat, her iki grup da gramer ve kelime bilgisine odaklanma, faaliyetlerin zorluk seviyesi ve ders kitabının bağımsız bir referans olarak kullanılması konusunda bazı zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. Bu bulgulara dayanarak çalışma, sonraki akademik yıl için 5. sınıf Irak EFL derslerinde ders kitabı ve materyallere karar verirken ele alınacak bazı pedagojik uygulamalar ve öneriler sunmaktadır. Anahtar Kelimeler : Ders Kitabı Değerlendirmesi, Özerk Öğrenme, Öğretmen Algıları, Öğrencilerin Algıları, Yabancı Dil Olarak İngilizce Eğitimi
Özet (Çeviri)
This study aimed to evaluate the English5th-grade 5th Primary textbook used as teaching material for fifth-grade students in Iraq. Notably, the textbook was assessed based on the perceptions of teachers and students in terms of general effectiveness as teaching material, and also find out whether it promotes autonomous learning in 5th grade English classrooms. The participants were 80 Iraqi students and 40 English teachers from 7 different private schools in Istanbul, Turkey. The data were collected through scales and semi-structured interviews. The findings revealed that the teachers and students generally have positive views about the textbook related to its appearance and objectives. However, both groups stated that they faced some challenges regarding the focus of grammar and vocabulary, the difficulty level of the activities, and the use of the textbook as an independent reference. Based on these findings, the study offers some pedagogical implications and recommendations to be addressed while deciding on the textbook and materials to be used in 5th grade Iraqi EFL classrooms for the following academic year.