Hedonik tüketim yapılarının ihtiyaç kredileri bağlamında incelenmesi: Bir araştırma
Examining hedonic consumption structures in the context of consumer loans: A research
- Tez No: 560540
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SONAY ZEKİ AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hedonik tüketim, tüketici kredisi, Hedonic Consumption, Consumer credits/loans
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Günümüzde tüketim sadece fizyolojik ihtiyaçları karşılamak için değil duygusal ihtiyaçları karşılamak içinde ön plana çıkmştır. Yani tüketiciler hayallerini, arzu ve isteklerini gerçekleştirebilmek, kendilerini tanımlayabilmek için tüketim deneyimlerinden haz almaya çalıştıkları görülmektedir. Fakat bu istek ve arzularını gerçekleştirebilmek ve daha kolay elde edebilmek için günümüzde bankacılık sektörü birçok kolaylık sağlamaktadır. Bankaların sunmuş olduğu tüketici kredisi, kredi kartı, v.b gibi imkanlar bireylerin haz duydukları ihtiyaçları karşılamada büyük kolaylık sağlamaktadır. Anket sonuçlarına göre hedonik tüketim yapısı olarak ihtiyaç kredisi kullanımı ile demografik ve harcama türleri arasında ilişki olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, consumption has come to the fore not only to meet physiological needs, but also to meet emotional needs. In other words, it is seen that consumers are trying to get pleasure from their consumption experiences in order to realize their dreams, desires and wills. However, in order to realize these desires and desires and to obtain them more easily, the banking sector provides many facilities today. The facilities offered by banks such as consumer loans, credit cards, etc. provide great convenience in meeting the needs of individuals. According to the results of the survey, it was found that there is a relationship between the use of general purpose credit as a hedonic consumption structure and demographic and expenditure types.