Kamu Gözetimi Kurumu bağımsız denetim düzenlemeleri: Meslek mensupları üzerine bir araştırma
Independent audit regulations of Public Oversight Authority: A research on professional accountants
  1. Tez No: 562331
  2. Yazar: NİMET DUYGU ZIĞINDERE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYÇA ZEYNEP SÜER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KGK, Independent, Audit
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Küreselleşme, gelişen ekonomi, finansal tablolardaki bilgilere güven duyma ihtiyacı, bağımsız denetimi gerekli hale getirmiştir. KGK (Kamu Gözetim Kurumu) kurularak, bağımsız denetim faaliyetleri gözetim altına alınmıştır. Bağımsız denetim mesleği ile ilgili düzenlemeler getirilmiştir. Meslekte tarafsızlık ve bağımsızlık sağlanmaya çalışılmıştır. Çalışmada, KGK bağımsız denetim düzenlemeleri bir anket uygulaması yardımıyla açıklanmaya çalışılmıştır. Uygulama bağımsız denetimde faaliyette bulunan meslek mensuplarına yapılmıştır. Bağımsız denetim düzenlemelerinin niteliği, yeterliliği, mesleğe olumlu ve olumsuz etkileri değerlendirilerek çeşitli öneriler getirilmiştir. Anahtar Kelime: KGK, Bağımsız, Denetim
Özet (Çeviri)
Globalization, the developing economy, the need to trust the information in the financial statements, made independent auditing necessary. The Public Oversight Authority is established and independent audit activities are taken under control. Regulations on independent auditing profession have been introduced. It has been tried to provide impartiality and independence in the profession. In this study, independent auditing arrangements of the Public Oversight Authority were tried to be explained with using survey application. The survey was conducted to the members of the profession. The quality and adequacy of the independent audit arrangements, their positive and negative effects on the profession were evaluated and various suggestions were introduced.