The integration of consulting services to mass housing production
Müşavirlik hizmetlerinin toplu konut üretimiyle bütünleştirilmesi
- Tez No: 56659
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ TÜREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Mass Housing Provision System, Consulting Services, International Federation of Consulting Engineers (FIDIC)
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 160
Özet
oz MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNİN TOPLU KONUT ÜRETİMİYLE BÜTÜNLEŞTİRİLMESİ Aytemiz, Burak Yüksek Lisans, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ali Türel Eylül 1996, 148 sayfa Bu tez, toplu konut üretim sistemini kurumsal analiz çerçevesinde ele alarak, bağımsız müşavirin bu süreçte bir rolü olup olmadığını incelemektedir. Toplu konut üretimini ve eğer varsa müşavirin rolünü incelerken değerlendirilmesi gereken dikkat edilmesi gereken noktalar, konutun niteliği ve niceliği, projenin süresi ve maliyeti ve en önemlisi projenin ve uygulamanın başarısıdır. Müşavirliğin ve kontrol mekanizmasının toplu konut üretim sürecine etkisi genellikle sürecin nasıl organize olduğu müşavir grubun kendi iç yapılanmasına ve sistemin yapısal işlerliğine göre değişir. Dolayısıyla müşavirin ve kontrol mekanizmasının rolü sistemin kendi iç dinamikleri ve yapısı göz önüne alınarak algılanmalıdır. Anahtar Kelime: Toplu Konut Sunum Sistemi, Müşavirlik Hizmetleri, Uluslararası Müşavir Mühendisler Birliği (FIDIC). IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INTEGRATION OF CONSULTING SERVICES TO MASS HOUSING PRODUCTION Aytemiz, Burak M.S. Department of City Planning Supervisor: Prof.Dr. Ali Türel September 1996, 148 pages This thesis approaches the mass housing production system in an institutional analysis framework to clarify whether the independent consultant had a role in the process or not. While studying the mass housing production and the role of the consultant, if exists, the significant points to be evaluated should be the quality and quantity of housing, cost and duration of project and the most important the success of the project and implementation. The effect of consulting services and control mechanism generally varies according to the type of organization of the process and the internal structuring or the consultant group and functional structure of the system. Therefore the role, had to perceived according to the characteristics of system structure.