Urban design project for the conservation of Balıkpazarı vunction /Antalya citadel
- Tez No: 56695
- Danışmanlar: DOÇ.DR. GÜL ASATEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Dış mekan, yeniden uyum, sokaksal karakterler, Outdoor space, reintegration, streetscape characters
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 288
Özet
IV OZ ANTALYA KALEİÇİ, BALIKPAZARI MEYDANI KORUMA AMAÇLI KENTSEL TASARIM PROJESİ Engiz, Alper Erden Yüksek Lisans, Restorasyon Ana Bilim Daiı, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gül Asatekin Temmuz 1996, 288 Sayfa Tezin amacı Antalya Kaleiçi Balıkpazan Meydanı için koruma amaçlı bir kentsel tasanm projesinin yol gösterici ana-hatlannı hazırlamaktır. Antalya'nın kısa bir tanıtımından sonra, Kaleiçi'nin genel bir tanıtımı ve tarihi araştırması yapılmıştır. Koruma ve planlama süreci Kaleiçi bütününde ve Balıkpazan kesişiminde detaylı olarak araştınlmıştır. Çalışma alanında bu süreç içinde fiziksel ve alan kullanımındaki değişimler belirlenmiştir. Bu özel çevrenin bugünkü özellikleri ve problemleri analiz edilmiştir. Tarihi araştırma dokümanlarına dayalı olarak arazi restitisyonunda dönem ve katman aynmı denenmiştir. Arazinin geçmişi ve bugünü, değerlerine, problemlerine ve potansiyellerine dayalı olarak değerlendirilmiştir. Final bölümünde meydanın plan kararlan irdelenmiş, gelecek görünümler ve kentsel tasanm kriterleri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT URBAN DESIGN PROJECT FOR THE CONSERVATION OF BALIKPAZARI JUNCTION, ANTALYA CITADEL Engiz, Alper Erden M.S., in Restoration, Architecture Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gül Asatekin July 1996,288 pages The aim of the thesis is to prepare the reference statements of an urban design project for the conservation of Balikpazan Junction in Antalya Citadel. After the brief description of Antalya, a general description and the historical research of the Citadel were made. The conservation and planning process of the Citadel were investigated as a whole and specified in Balikpazan Junction in detail. The physical alterations and the changes in the land use were determined in the study area. The actual characteristics and problems of this specific environment were qualified. It was tried to make a chronological layer determination in the site restitution according to the documents of the historical research. The past and the present of the study area were evaluated due to the values, problems and potentials. The plan decisions were criticized, future projections and the urban design criteria of the junction were proposed in the final section.