Kur'an'da ve Tevrat'ta büyük günahlar
The big sins in the Qur'an and Torah
- Tez No: 567404
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE BETÜL ORUÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'ân, Tevrat, Kebîre, Hukuk, Günah, Suç, Ceza, Qur'an, Torah, The Great Sin, Law, Sin, Crime, Punishment
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Günah kavramı aslen farsça bir kelime olup, hemen hemen tüm dinlerde kutsala karşı işlenilen suç olarak tanımlanmaktadır. Bu tezde Kur'ân ve Tevrat'ta geçen büyük günah kavramlarını, iki dinde de büyük günah addedilen inanç ve davranışları ve işlenilen büyük günahlara İslam ve Yahudilik dininin öngördüğü had cezalarını kısaca açıklamaya çalıştık. Kur'ân ve Tevrat'ta neredeyse aynı suçların büyük günah sayıldığını ve bu günahlara benzer cezaların takdir edildiğini görmekteyiz. Bununla birlikte bazı günahlar ve bunlara verilecek cezaların farklılıkları da dikkat çekmektedir.
Özet (Çeviri)
The word“sin”originally comes from Persian and is defined as a crime against the holy God in almost all religions. In this thesis, the concepts of the great sins in the Qur'an and the Torah will be briefly explained, along with the beliefs and behaviours of what is considered to be the greatest sins in both religions, and the ensuing punishments imposed ın Islam and Judaism. In the Qur'an and the Torah, it is striking that very similar crimes are considered as grave sins and similar punishments are ınflieted. However, the differences between some sins and their punishments are also noteworthy.