T.C. Diyanet İşleri Başkanlığında görevli Kur'an kursu öğreticilerinin hadis bilgileri üzerine bir alan araştırması (Konya-Meram ve Kocaeli-Gebze örneği)
Field resarch on hadith knowledge of Quran course teachers Working on Presidency of Religious Affairs Konya-Meram and Kocaeli-Gebze as example
  1. Tez No: 567436
  2. Yazar: HATİCE YILMAZ ÜLKÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADİL YAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an Kursu Öğreticileri, Hadis Bilgisi, Alan Araştırması, Gebze, Meram, Quran Course Teachers, Hadith Knowledge, Field Research, Gebze, Meram
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 609
Özet
Bu araştırmanın amacı toplumda yaygın olarak görülen bazı hurafe ve uydurma hadislerin, yanlış din algısının, toplumla bizzat muhatap olan din görevlileri tarafından düzeltilebileceği düşüncesiyle, Kur'an Kursu Öğreticilerinin Hadis alanındaki bilgilerinin düzeyini ölçerek farkındalık sağlamaktır. Bu çalışma Kocaeli'nin Gebze ilçesi ve Konya'nın Meram ilçesindeki Kur'an Kursu Öğreticilerini kapsamaktadır. Birinci bölümde din hizmetleri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde SPSS İstatistik Bilgisayar Programı kullanarak anket yöntemiyle ölçülen Kur'an Kursu Öğreticilerinin Hadis Bilgilerini analiz edilmiş ve tablolar halinde teze koyarak yorumlanmıştır. Üçüncü bölümde, araştırmadan çıkan sonuç ve araştırmaya dayanarak bazı öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Purpose of this research is to survey Quran course teachers with the thought of creating awareness on commonly seen superstitions, false hadiths and false religion perception that can be corrected bu religion officials directly with society. This research consists Quran course teachers on Kocaeli-Gebze and Konya-Meram. In the first section information about religious affairs is given. In the second section we surveyed hadith knowledge of Quran course teachers by SPSS Statistical software and interpreted them by charts. In the third section result of the research and some recommendations based on the research is given.