A Study for determining passenger profile to degrease the waiting times at the airport passenger terminals-A case study for Ankara Esenboğa airport
- Tez No: 56774
- Danışmanlar: DR. AYHAN İNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Havaalanları, Terminal Binaları, Yolcu Davranışı, Terminale Erişim IV, Airports, Terminal Buildings, Passenger Behavior, Access to Terminals in
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
öz HAVAALANI YOLCU TERMİNALLERİNDEKİ BEKLEME SÜRELERİNİN AZALTILMASINI SA?LAMAK İÇİN YOLCU PROFİLİNİ ELDE ETMEYE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA ANKARA ESENBO?A HAVAALANI İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMA Süzer, Gürkan Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Ayhan İnal Ocak 1996, 72 sayfa Bu çalışmada yolcu davranışı; gelir düzeyleri, yolculuk amaçlan, erişim tercihleri, bagaj sahipliliği ve bekleme süreleri dikkate alınarak incelenmiştir. Örnek çalışma için Esenboğa Havaalanında uygulanan bir anket hazırlanmıştır. Yolcu tipinin bekleme süresine olan etkisi araştinlmışur. Anketten elde edilen sonuçlarla uzun bekleme sürelerinin sebepleri incelenmiştir. Havaalanına ulaşım tercihleri incelenmiş ve otobüsle gelenler için daha sık aralıklarla işleyen yeni bir erişim tercihi araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY FOR DETERMINING PASSENGER PROFILE TO DECREASE THE WATTING TIMES AT THE AIRPORT PASSENGER TERMINALS A CASE STUDY FOR ANKARA ESENBO?A AIRPORT Süzer, Gürkan M. S., Department of Civil Engineering Supervisor: Dr. Ayhan İnal January 1996, 72 pages In this study, aspects of passenger behavior are analyzed with respect to income level, access mode, waiting time, purpose of trip and baggage holding. Using the data obtained from the questionnaire, reasons for waiting long in terminal buildings are examined. Access modes are looked for and after discussing the present bus transportation facilities, a new transportation system operating in shorter intervals is proposed.