Computer aided design of rotary screen and its conveyor for solid waste processing systems
Katı atık işleme tesisleri için bilgisayar destekli döner tambur elek ve konveyörü tasarımı
  1. Tez No: 56867
  2. Yazar: OKAN ALKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BİLGİN KAFTANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Katı Atık İşleme, Kompostlama, Döner Elek tasarımı, Döner Elek Dinamiği. iv, Solid Waste Processing, Composting, Rotary Screen Design, Rotary Screen Dynamics. in
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
oz KATI ATIK İŞLEME TESİSLERİ İÇİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ DÖNER TAMBUR ELEK VE KONVEYÖRÜ TASARIMI Alkan, Okan Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu Aralık 1996, 125 sayfa Bu çalışmada mevcut katı atık işleme tesisleri, metodları ve ekipmanları incelenmiştir. Kompostlama tesisi tasarımı, şu anki çalışmanın hedefi olarak seçilmiştir. Döner tambur eleğin, katı atık işleme tesislerinde önemli bir rol oynadığı belirlenmiştir. Bu nedenle, döner elekte, şelaleme etkisini yaratabilmek için gerekli olan tanecik karakteristikleri ve dinamiği incelenmiştir. Döner elekleri doğru tasarlayabilmek için gerekli olan parametreler hesaplanmıştır. Bunun sonucu, hesaplamaları kolaylaştırmak için bir bilgisayar programı tasarlanmıştır. Buna ilave olarak, bir bandlı konveyör tasarım modülü, katı atık işleme tesislerindeki gerekliliği düşünülerek programa eklenmiştir. Böylece, kompostlama için gereken karıştıma aşamasına kadar, bilgisayar destekli katı atık işleme tesisi tasarımı yapan komple bir paketin ilk adımlan atılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED DESIGN OF ROTARY SCREEN AND ITS CONVEYOR FOR SOLID WASTE PROCESSING SYSTEMS Alkan, Okan M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu December 1996, 125 pages In this work, current solid waste processing systems, methods and equipment are analyzed. Composting plant design is decided as the objective of the current study. As an important part of these processing systems, drum screen or rotary drum screen is chosen. Therefore, particle characteristics and dynamics in a drum screen are analyzed to satisfy cataracting action. Necessary parameters are calculated, in order to design the rotary screens properly. Accordingly, a computer program is coded to ease the calculations and a drum design is made using the computer program. Moreover, a belt conveyor design module is also added to the program, considering the necessity of such a part in solid waste processing systems. Therefore, an attempt for a full package of the computer aided design of solid waste processing system up to the mixing stage for composting is initiated.