Molecular-Dynamics computer simulation of pure metal and liquid metal alloy
Saf metalin ve sıvı metal alaşımının moleküler dinamik bilgisayar simülasyonu
- Tez No: 68733
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Moleküler-Dinamik Simülâsyonu, Çok-Cisim Potansiyeli, Metal ve Metal Alaşımları, Termal ve Mekanik Özellikler. iv, Molecular-Dynamics Simulation, Many-Body Potentials, Metal and Metal Alloys, Thermal and Mechanical Properties. m
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZ SAF METALİN VE SIVI METAL ALAŞIMININ MOLEKÜLER-DİNAMİK BİLGİSAYAR SİMÜLASYONU Biber, Alper Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Tomak Eylül 1997, 88 sayfa. Bu çalışmada, saf Pb metalinin ve sıvı Pt-Rh metal alaşımının (çeşitli kon santrasyonlar için) moleküler dinamik (MD) simülasyon tekniğini kullanarak hacim özellikleri incelenmiştir. Simülasyonda önemli bir girdi olarak Sutton ve Chen tarafından geliştirilmiş çok-cisim potansiyeli kullanılmıştır. SIMULATOR pro gramı, çalışma zamanı boyunca, çeşitli fiziksel özellikler hakkında bilgi üret mektedir. Bunlar entalpi, elastik sabitleri, yoğunluk, potansiyel enerji ve çift- korilasyon fonksiyonlarıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MOLECULAR-DYNAMICS COMPUTER SIMULATION OF PURE METAL AND LIQUID METAL ALLOY Biber, Alper M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Tomak September 1997, 88 pages. In this work, the bulk properties of pure metal Pb and liquid Pt-Rh metal alloy (for several concentrations) are investigated using the Molecular Dynamics (MD) Simulation technique. The many-body potentials developed by Sutton and Chen are used as an important input to the simulation. The SIMULATOR program generates information about various physical properties during the run time. These are enthalpy, elastic constants, density, potential energy and pair- correlation function.