Computer based teaching using hypermedia for the mechanical vibration course
Mekanik titreşimler dersi için hypermedia kullanılarak bilgisayar destekli öğretim
  1. Tez No: 56886
  2. Yazar: MELİH ÖZBEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. H. NEVZAT ÖZGÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hypertext, hypermedia, mechanical yibrations, computer based instruction, interactivity
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
oz MEKANİK TİTREŞİMLER DERSİ İÇİN HYPERMEDIA KULLANILARAK BİLGİSAYAR DESTEKLİ Ö?RETİM Özbek, Melih Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr.H. Nevzat Özgüven Ocak 1996, 88 Sayfa Bu tezde“Dinamik bir ders kitabı”olarak düşünülebilecek ve teorik bilgilerin yanında öğrencilerin kavramları daha iyi anlamaları için simülasyonlara da yer veren, Microsoft Visual Basic dilinde bir bilgisayar programı yazılmıştır. Derste görülen denklemlerin fiziksel anlamlarının göz önünde canlandırılmasına yardımcı olmaktadır. Fakat bu program sadece bir öğreticiye yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır ve kullanımı bir öğreticinin yönlendirmesini gerektirmektedir. Bir“kendi kendine öğrenme”programı geliştirilmesi bu tezin sınırları dışındadır ve daha çok pedagojik araştırmaya gereksinimi vardır. Anahtar kelimeler : Hypertext, hypermedia, mekanik titreşimler, bilgisayar destekli öğretim, etkileşim IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER BASED TEACHING USING HYPERMEDIA FOR THE MECHANICAL VIBRATIONS COURSE Özbek, Melih M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor : Prof. Dr. H.Nevzat Özgüven January 1996, 88 Pages In this thesis a computer program is written' in Microsoft Visual Basic that can be considered as a“Dynamic textbook”which includes theoretical information as well as the simulations of concepts in order to provide students an easy understanding of the subjects. It helps to visualize the physical meanings of the equations studied in lectures. However the program is designed only as a helper to the instructor and its use requires the guidance of the instructor. Developing a“self-learning”software is beyond the scope of this thesis and needs more pedagogical research.