A Case study of the role of ethnic labor in global cities of western europe: The Turkish labor in Berlin
Etnik işgücünün Batı Avrupa'nın küresel kentlerindeki rolü: Berlin'deki Türk işgücü
- Tez No: 56913
- Danışmanlar: SEVİN OSMAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Etnik İşgücü, Küresel Kent iv, Ethnic Labor, Global City iii
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 163
Özet
oz ETNİK İŞGÜCÜNÜN BATI AVRUPA'NIN KÜRESEL KENTLERİNDEKİ ROLÜ: BERLİN'DEKİ TÜRK İŞGÜCÜ Özbek, Oğuz Yüksek Lisans, Bölge Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: öğr. Gör. Sevin Osmay Haziran 1996, 163 sayfa Bu çalışma etnik işgücünün küresel kentlerdeki rolünü incelemiştir. Çalışma Batı Avrupa' daki işgücünü iki alanda ele almıştır: mesleki nitelik ve iş statüsü. Bölüm l'de çalışmanın genel yapısı verilmiştir. Bölüm 2 çalışmanın üç bileşeni, üretim, mekan ve işgücü göçü ile ilgili kavramsal çerçeveyi vermiştir. Bölüm 3 petrol kriziyle ilgili, Avrupa'daki üretim, mekan ve göç gelişmelerini incelemiştir. Bölüm 2 ve Bölüm 3 'de tartışılanların mekansal sonucu, küresel kent ve etnik işgücü üzerine odaklanan Bölüm 4'de verilmiştir. Bölüm 5 konuyla ilgili Avrupa örneği üzerinde durmuştur. Bölüm 6'de Berlin'deki Türk işgücünün durumu örnek çalışma olarak sunulmuştur. Son olarak, Bölüm 7 örnek çalışmanın sonuçlarını Batı Avrupa için genelleştirmiştir. Tezin ek bölümleri, örnek çalışmada kullanılmış, işlenmemiş sayısal verilerle ilgili tabloları içermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CASE STUDY OF THE ROLE OF ETHNIC LABOR IN GLOBAL CITIES OF WESTERN EUROPE: THE TURKISH LABOR IN BERLIN Özbek, Oğuz M. S., Department of Regional Planning Supervisor: Instructor Sevin Osmay June 1996, 163 pages This thesis analyses the role of ethnic labor in global cities. The study deals with ethnic labor of Western Europe on two grounds; occupational characteristic and business status. In Chapter 1, the general background to the study is presented. Chapter 2 gives the conceptual framework of the three components of the study; production, space and labor migration. Chapter 3 analyses the developments of production, space and migration in Europe with regard to oil-crisis. The spatial outcome of what was discussed in the Chapter 2 and 3 is presented in Chapter 4 which focuses on global city and ethnic labor in the world. Chapter 5 discusses the European case of the matter. In Chapter 6, the situation of Turkish labor in Berlin is presented as a case study. Finally in Chapter 7, the outcomes of the case study are generalized to Western Europe. The thesis includes four appendices including extensive tables of raw data used in the case study.