Carlo Alfredo Piatti'nin Op. 25 12 Kaprisi'nin teknik ve icra yönünden analizi
Carlo Alfredo Piatti's 'Op. 25 12 Caprices' analysis in technique and executive aspects
  1. Tez No: 569498
  2. Yazar: GİZEM YILGIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. TANJU ARABOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Viyolonsel, Carlo Alfredo Piatti, 12 Kapris, teknik analiz, icra analizi, The cello, Carlo Alfredo Piatti, 12 Caprices, technical analysis, executive analysis
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu tez çalışmasında, Piatti'nin yazmış olduğu Op.25, 12 Kapris'in teknik ve icra yönünden analizi yapılmış olup, çeşitli icra kayıtları incelenerek gözlem yapılmıştır. 12 Kapris, sadece birer teknik etüt değil aynı zamanda Piatti'nin kendisinin icra ettiği solo konser etütleri olarak tasarlanmıştır. Günümüzde hala virtüözik bir viyolonsel icracısı olabilmek için gerekli olan teknik bilgilerin geliştirilmesine yönelik yaygın olarak kullanılmaktadır. Piatti virtüöz bir icracı olmaya yönelik öğretim yönteminde, sol el tekniğine ve sağ el tekniğine eşit derecede önem verdiği görülmektedir. Kendisinin üzerinde durduğu tekniklere, günümüzde solo viyolonsel literatüründe sıkça rastlanmaktadır. Bu çalışmanın, hem viyolonsel öğrencileri hem de eğitimciler için yol gösterici bir rehber olması hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the technical and execution analysis of Op.25, 12 Capris written by Piatti was made and various execution records were examined and observed. 12 Capris was designed not only as a technical study but also as solo concert studies performed by Piatti himself. Today, it is still widely used to develop the technical knowledge necessary to become a virtuoso cello performer. In the teaching method of becoming a virtuoso performer, Piatti seems to give equal importance to left hand technique and right hand technique. The techniques he focuses on are often found in the solo cello literature. This study is intended to be a guiding guide for both cello students and educators.