Effect of plant density on the quantitative and qualitative characteristics of soybean plant
Karbon / azot oranının organik toprakların bazı özellikleri üzerine etkisi
  1. Tez No: 571180
  2. Yazar: ARYAN RASHID KAREEM KAREEM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN SERİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyomühendislik, Bioengineering
  6. Anahtar Kelimeler: Soya Fasulyesi, Ziraat, Soybean, Agriculture
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomühendislik ve Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
KARBON / AZOT ORANININ ORGANİK TOPRAKLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ (YÜKSEK LİSANS TEZİ) ARIAN RASHED KAREEM ÖZET Soya fasulyesinin üç varyetesi (Lee74, Taqa ve Aeman) ile bu tez çalışması Erbil Üniversitesi, Ziraat fakültesinde yapılmıştır. Altı bitki yoğunluğunda (285714, 200000, 153846, 142857 ve 100000 ve 76923 bitkiler / ha) iki taraflı rastgele blok düzeni Kuzey Irak'ta yer alan Sulaymaniyah bölgesinde yapılmıştır. Bu çalışmada 10 alanda karakteristik özellikler ortaya çıkarılmıştır. Bu karakteristik alanlar; çimlenme gün sayısı, çiçeklenme gün sayısı, bitki yüksekliği, ilk düğümün yüksekliği, bitkisel dalların sayısı, kabuk sayısı, tohum sayısı, bitki verimi içeriği, yağ yüzdesi ve tohumlarda bulunan protein yüzdesi olarak verilmiştir.
Özet (Çeviri)
EFFECT OF PLANT DENSITY ON THE QUANTITATIVE AND QUALITATIVE CHARACTERISTICS OF SOYBEAN PLANT (M.Sc. THESIS) ARIAN RASHED KAREEM ABSTRACT The experiment was carried out using three varieties of soybean (Lee74, Taqa and Aeman) obtained from the Faculty of Agriculture / University of Erbil, cultivated at six plant densities (285714, 200000, 153846, 142857 and 100000 and 76923 plants / ha) using the Randomized Complete Block Design in the two sites, the first Bany Maqan and the second Kani panka belonging to the province of Sulaymaniyah in northern Iraq. The study included ten field characteristics (number of days till germination, number of days till flowering, plant height, height of first node, number of vegetative branches, number of pods / plant, number of seeds / pod, seed index / individual plant yield / The percentage of oil and the percentage of protein in the seeds).