Beyşehir-Üzümlü-Yeşildağ arasındaki bölgenin florası
- Tez No: 57139
- Danışmanlar: PROF. DR. BAKİ EYCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Beyşehir-Üzümlü-Yeşildağ, Konya. IV, Flora, Beyşehir-Üzûmlü-Yeşildağ, Konya VI
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ BEYŞEHİR - ÜZÜMLÜ - YEŞİLDA? ARASINDAKİ BÖLGENİN FLORASI Deniz İNAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Baki EYCE 1996, Sayfa : 133 Jüri : Prof. Dr. Baki EYCE Jüri : Doç.Dr. Memduh SERİN Jüri : Yrd.Doç.Dr. Hüseyin DURAL Bu araştırma 1994-1995 yıllan arasında Beyşehir, Üzümlü ve Yeşildağ arasında kalan bölgenin florasını tespit etmek üzere yapılmıştır. Araştırma alam Konya ili sınırları içerisinde olup Grid Sistemine göre C3 karesindedir. Araştırma bölgesinde 60 familya ve 251 cinse ait 518 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 31 tür C3 karesi için yeni kayıt, 60 tür ise Türkiye için endemiktir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere göre dağılımında; İran-Turan elementleri %17.8, Akdeniz elementleri %14.7, Avrupa-Sibirya elementleri ise %5 oranlarıyla temsil edilirler. Çalışma sahasında en çok taksona sahip olan familyalar şunlardır: Compositae(68), Leguminosae(63), Labiatae(6l), Gramineae(41), Cruciferae(2S), Umbelüferae(25), Caryophyllaceae(25). IIISahada en çok türe sahip olan cinslerin sıralanışı ise şöyledir: Trifolium(l4), Veronica(9), Astragalus(9), Salvia(8), Centaurea(8), Medicago(7), EuphorbiaÇT). Araştırma bölgesinde yayılış gösteren bitkilerin hayat formlarına göre dağılımlarında; Hemikriptofitler %40.7, Terofitler %32.1, Fanerofitler %6.4, Kamefitler %6.8, Geofitier %13.3, Hidrofiller %0.2, Vasküler Parazitler ise %0.4 oranındadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS THE FLORA OF THE REGION AMONG BEYŞEHİR, ÜZÜMLÜ AND YEŞİLDA? Deniz İNAN Selçuk University Institute of Science Department of Biology Supervisor : Prof. Dr. Baki EYCE 1996, Page : 133 Jury : Prof. Dr. Bald EYCE Jury: Doç.Dr. Memduh SERİN Jury: Yrd.Doç.Dr. Hüseyin DURAL This research has been done in 1994-1995 among Beyşehir, Üzümlü and Yeşildağ areas in order to find out their flora. The research area is in the district of Konya, and according to the Grid system it is in the C3 square. In the research land 60 families and 518 taxa belonging to the 251 genera are recognized 31 specieses of these are new records for the C3 square, 60 specieses are endemic for Türkiye. The phytogeographic regions of plants in this area are represented as follows: Irano-Turanion 17.8%, Mediterranean 14.7%, Euro- Siberian 5%. The families in the field having the largest taxa are Compositae(68), Leguminosae(63), Labiatae(61), Gramineae(4l), Cruciferae(2S), Vmbelli- ferae(25), Caryophyllaceae(25).The genera that have the most species are Trifolium(l4), Veronica(9), Astragalus^), Saivia(S), Centaurea{%), MedicagoÇT), EuphorbiaÇT). According to the life forms of the plants in the research area the spread out is as follows: Hemicryptophytes 40.7%, Terophytes %32.1, Phanerophytes 6.4%, Chamaephytes 6.8%, Geophytes 13.3%, Hydrophytes 0.2%, Vascular Parasites 0.4%.