Müzik öğretmeni yetiştiren kurumlarda temel piyano eğitiminin yeri ve önemi hakkında bir araştırma
- Tez No: 57146
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. SALİH ERGAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Piyano Edebiyatı, Piyano Eğitimi, Zorunlu Piyano Eğitimi, Literatüre of Piano, Education of Piano, Compulsory Piano Lessons
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
ABSTRAKT YÜKSEK LİSANS TEZİ MÜZİK Ö?RETMENİ YETİŞTİREN KURUMLARDA TEMEL PİYANO E?İTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ HAKKINDA BİR ARAŞTIRMA M. Melike KİYANUS Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Anabilinı Dalı Danışman : Doç. M. Salih ERGAN 1996, Sayfa: 51 Jüri: Prof. Dr. Ayhan ZEREN Doç. M. Salih ERGAN Doç. Yusuf AKBULUT Abstrakt Bu çalışmada; Müzik öğretmeni yetiştiren eğitim kurumlarında okutulan zo¬ runlu piyano derslerinin yeri ve öneminin araştırılması amaçlanmıştır. Araştırmanın gerçekleşebilmesi için piyanonun tarih boyunca gelişiminden yola çıkılarak, Avru¬ pa'da ve Türkiye'de piyano edebiyatı incelenmiş; piyano eğitiminde kazandırılmasızorunlu bilgi ve beceriler ortaya çıkarılmıştır. Bu amaçla; Bazı Müzik Eğitimi Bö¬ lümlerinden ilgili öğretim elemanlarıyla yazılı, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakülte¬ si, Müzik Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarıyla da sözlü görüşmeler yapılmıştır. Anketlerden alınan cevaplar ve yapılan görüşmeler sonucunda, zorunlu piya¬ no dersinin önemli olduğu ve ders sürelerinin artırılması gerektiği sonucuna varıl¬ mıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTERS THESIS A RESEARCH ABOUT THE SITUATION AND IMPORTANCE OF BASIC PIANO EDUCATION İN THE INSTITUTION PREPAR1NG MUSIC TEACHERS M. Melike KİYANUS Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mıısic Education Supervisor: Ass. Prof. M. Salih ERG AN 1996, Page: 51 Jury: Prof. Ayhan ZEREN Ass. Prof. M. Salih ERGAN Ass. Prof. Yusuf AKBULUT Abstract This study, aims to investigate the position and importance of piano lessons. Within the educational institutions providing“music teacher”degree. To complate the study, together with a historical background, the literatüre of piano in Europe and Turkey is examined, and necessary knowledge and talent in piano teaching, is realaed...-III-For this reason, a postal questionnaire and face to face intervievvs were con- ducted with the academics in the music teaching instilutions. Our survey and interview results suggest that“Compulsory piano lessons”are of great importance in music teaching ought to be devoted even raore time.