Kültürlerarası iletişim: Türkiye'de yaşayan Çinlilerin Türk kültürü üzerine deneyimleri
Intercultural communication: The experience of Chinese living in Turkey on Turkish culture.
- Tez No: 571897
- Danışmanlar: PROF. DR. ABDULREZAK ALTUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Journalism, Sociology, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: kültür,iletişim,kültürlerarası iletişim, kültürleşme, culture , communication , intercultural communication , cultural adaptation
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Kültürlerarası İletişim: Türkiye'de yaşayan Çinlilerin Türk kültürü üzerine deneyimleri başlıklı tez çalışmasında Türklerlerin ve Çinlilerin kültürel iletişimi ele alınmıştır. Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın birinci bölümünde Kültürel iletişim ele almadan önce iletişim, kültürler arası iletişim tanım verilerek bu iki kavramın fonksiyonları incelenmiştir. İkinci bölümünde esas olarak Çin ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri, Çin ile Türkiye arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları tanıtmaktadır. Üçüncü bölüm, kültürlerarası iletişim ile ilgilidir: Çin ve Türkler tarafından birbirlerinin algılanması ve Türkiye'de yaşayan Çinlilerin yaşam ve kültürel adaptasyonu üzerinde durulmuştur. Dördüncü bölüm, Türkiye'de yaşayan Çinlilerle yapılan derinlemesine görüşmelerden oluşmaktadır. Bu bölümde Türkiye'de yaşayan Çinli öğrenciler, Türklerle evli Çinli ve Türkiye'ye turist olarak seyahat eden 11 Çinlinin Türk kültürü üzerine görüşlere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Intercultural Communication: the experience of Chinese living in Turkey and the acculturation to the Turkish culture was titled, and this thesis study focused on the cultural communication between Turkish and Chinese. This study consists of four parts. In the first part of the research, communication, intercultural communication is defined and the functions of these two concepts are examined before taking cultural communication into consideration. Cultural relations between China and Turkey are mainly described in the second section, bsides this part also introduces the similarities and differences between Chinese culture and Turkish culture. The third part is about intercultural communication: the perception of each other by the Chinese and the Turkish, and the life and cultural adaptation of Chinese people living in Turkey. The fourth part is a deep interview with Chinese people living in Turkey. It is a simple deep interview about Chinese students who are living in Turkey, Chinese people who are married to Turkish, and Chinese who travel to Turkey as a tourist.