Adaptation of software development micro-teams in complex work environments
Kompleks çalışma ortamlarında yazılım geliştiren mikro ekiplerin adaptasyonu
  1. Tez No: 572776
  2. Yazar: GÖZDE MERVE SARIYILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİL KEMAL İLTER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, İşletme, Banking, Computer Engineering and Computer Science and Control, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, yazılım, süreç, iyileştirme, Technology, software, process, improvement
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Teknolojinin gelişimi ve yaşam koşulların değişimiyle müşteri beklentileri de değişmektedir. Teknoloji ilerledikçe iş akışları karmaşıklaşmakta ve rekabet ortamı daha da kızışmaktadır. Bu rekabet ortamında müşteri talebine istenen sürede ve verimli cevap verilebilmesi gerekmektedir. Tüm bunların sağlanabilmesi için kurumların süreçlerini sürekli olarak gözden geçirmeleri ve iyileştirme gereklilikleri karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışma ile de karmaşık yapılarda çalışan banka yazılım şirketlerindeki mikro ekiplerin teknolojik gelişimlerine, çalışma düzeninin koordinasyonuna ve görev koordinasyonunun azaltılmasına, çalışma döneminde yaşanan sorunların netleştirilmesi, nedenlerin değerlendirilmesi, çözüm aranması ve büyük şirketlerde küçük grupların farkındalığını arttırmak amaçlanmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda öncelikle süreç iyileştirme, sürekli iyileşme, süreç yönetimi, yazılım geliştirme süreçleri gibi aslında teknolojiye uyum sağlayabilmek için uygulanması gereken adımlar kapsamlı şekilde araştırılmıştır. Araştırılan konularla mevcut çalışan sistemlerin kıyaslanabilmesi için röportaj yöntemiyle farklı/aynı kurumlarda çalışan yazılım uzmanı, test uzmanı, iş birimi rollerinin yanı sıra bankadan talep de bulunan kurum yazılım firmasının yazılım uzmanı olan ve ortak paydaları banka sektöründe çalışmak olan çalışanlardan seçilmiş 16 kişiden veriler elde edilmiştir. Elde edilen verilerle yaşanılan sorunlar değerlendirilerek büyük şirketlerdeki küçük ekiplerin süreç yönetim süreçlerinin adaptasyonuna ışık tutulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
With the development of technology and changing living conditions, customer expectations also change. As technology advances, workflows become more complex and the competitive environment is getting fierce. In this competitive environment, it is necessary to respond to customer demand in the desired time and efficiently. In order to achieve all of these, institutions must constantly review their processes and improve their requirements. With this thesis, it was aimed to contribute to the technological development of micro teams in the banking software companies working in complex structures, coordination of working order, and reduction of duty coordination. It was also aimed to clarify the problems experienced during the study period, to evaluate the causes, to find solutions, and to increase the awareness of small groups in large companies. In line with these objectives, the steps to be taken in order to adapt to the technology such as process improvement, continuous improvement, process management, and software development processes were investigated extensively. The accuracy of the hypotheses of the study consists of interviews with 16 people selected from different employees (software developers, testers, business units of the roles of the institutions as well as software specialist software company to the demand of bank) working in the same sector but with common denominators working in the banking sector. By evaluating the problems with the data obtained, it has been tried to shed light on the adaptation of the process management processes of small teams in large companies.