CFD analysis of biomass steam gasification in fluidized bed gasifier
Akışkan yataklı gaz dömüştürücüde buharlı biyokütle gazlaştırma prosesinin HAD analizi
- Tez No: 573008
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖKTÜRK MEMDUH ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: biomass, gasification, fluidized bed, syngas, CFD, SBR, char, LHV
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışmada, biyokütlenin gazlaştırma işlemini simüle etmek için kapsamlı piroliz kimyasal reaksiyon modeline dayanan Çok-Fazlı bir CFD modeli geliştirilmiştir. Gazlaştırma sıcaklığı ve buharın biyokütle oranı bu çalışmada çalışılan ana parametrelerdir. Bu çalışma boşluğu doldurdu deneysel çalışma tarafından bırakıldı, çünkü gazlaştırma sıcaklığı ve buharın biyokütle oranının gazlaştırma ürünleri üzerindeki etkisini analiz edebildi. Bu parametrelerin üretilen gaz bileşimi üzerindeki etkisi, üretilen gazın düşük ısıtma değeri, kömür verimi, katran içeriği ve katran bileşenleri incelenmiştir. Temel davadan elde edilen sonuçlar, deney sonuçlarına büyük ölçüde katılıyor. Ayrıca, temel durumdan elde edilen sonuçlar mevcut modelin doğruluğunu kanıtlamak için başka bir CFD çalışmasıyla karşılaştırılmıştır. AnahtarKelimeler: biyokütle, gazlaştırma, akışkan yatak, syngas, CFD, SBR, LHV
Özet (Çeviri)
In this study, a Multi-phase CFD model based on comprehensive pyrolysis chemical reaction model was developed to simulate the gasification process of biomass. Gasification temperature and steam to biomass ratio were the main parameters studied in this work. The present study filled the gap was left by the previous studies since it was able to analyze the effect of gasification temperature and steam to biomass ratio on the gasification products of almond shells. The effect of those parameters on produced gas composition, lower heating value of the produced gas, char yield, tar content, and tar components were studied. The obtained results of the base case agree to a good extent with the results of the experiment. Besides, the obtained results of the base case were compared with another CFD study to prove the accuracy of the present model.