The relationship between organizational diversity and employee's turnover behavior
Organizasyonel çeşitlilik ve çalışanın davranış davranışı arasındaki ilişki
  1. Tez No: 573861
  2. Yazar: FEİSAL ABDULLAHİ ABDİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEYHAN ÇİĞDEMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel çeşitlilik, Yaş çeşitliliği, Cinsiyet çeşitliliği, Etnik çeşitlilik, Çalışanların değişmesi, Organizational diversity, Age diversity, Gender diversity, Ethnic diversity, Employee turnover
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Çalışanların çalışma çıktılarındaki örgütsel çeşitlilik önemli bir araştırma konusu oluştururken, örgütsel çeşitlilik ortamlarında, özellikle Doğu kültürlerinde literatür eksikliği vardır. Sosyal Kimlik Teorisi ve çeşitlilik literatürünü bütünleştiren bu çalışma, Somali'deki 13 Kamu ve özel kuruluştan toplanan verileri kullanarak, algılanan örgütsel çeşitliliğin Ciro davranışı ile ilişkisini incelemiştir. Araştırmacı, aynı demografik gruptaki çalışanlar arasında, demografik çeşitliliğin ciro üzerindeki önemini araştırıyor. Yaygın olarak incelenen üç demografik gruba odaklanıyoruz: cinsiyet, etnik yapı ve yaş. Sonuçlar kamu ve özel çalışanlar tarafından algılanan çeşitlilik düzeyinin örgütsel çeşitlilik ile çalışanların ciro davranışı arasında güçlü bir pozitif ilişki olduğunu göstermiştir. Bunun yanı sıra, erkeklerin ve kadınların çeşitlilik puanları arasında bir fark yoktur.
Özet (Çeviri)
While the organizational diversity on employee work outcomes has established important research consideration, there is a lack of literature in organizational diversity settings, particularly in Eastern cultures. Integrating the Social Identity Theory and diversity literature, this study, using data collected from 13 Public and private organizations in Somalia, studied the relationship of perceived organizational diversity with Turnover behavior. The study explore the importance of demographic diversity on turnover among employees from that same demographic grouping. the study investigates three widely studied demographic groups: gender, ethnicity, and age. The results shown that the level of diversity perceived by public and private workers, that there is strong positive relationship between organizational diversity and employees' turnover behavior. As well as that there is no difference between diversity scores of males and females