Otomotiv sektörünün endüstri 4.0 ile gelecek beklentisi
Future expectations in automotive industry with industry 4.0
- Tez No: 574597
- Danışmanlar: PROF. DR. SEFER ŞENER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Industrial Design, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Otomotiv sektörü, Teknoloji, İşbirlikçi robotlar, Endüstri 4.0, Akıllı makineler, Akıllı fabrikalar, Akıllı otomobil üretimi, Automotive industry, Technology, Collaborative robots, Industry 4.0, Smart machines, Smart factories, Smart automobile production
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
Otomotiv sektörü içinde teknoloji yoğun üretim olan bir sektördür. Otomobil sektörü içinde kullanılan teknolojiler değer yaratmaktadır. Teknolojik buluş ve ilerlemeler bir yandan otomobil üretim hattını ilerletmektedir. Üretim hattında işbirlikçi robotlar, insan çalışanlara yardımcı olarak çoktandır çalışmaktadır. Her endüstri devrimi döneminde otomobil endüstrisine yeni teknolojiler katılmıştır. Endüstri 4.0 ile de katılacaktır. Bu günden Endüstri 4.0 ile ilgili gelişmeler başlamış bulunmaktadır. Endüstri 4.0 ile otomobil endüstrisinde çok daha başka -hayallerin ötesinde- yeniliklerle tanışılması beklenmektedir. Örneğin üretimde kullanılacak akıllı makinelerin birbiriyle otonom (özerk) olarak etkileştiği -bu günün olanağının ötesinde- bir üretim sisteminin geleceğin fabrikası olarak nitelenen 'akıllı fabrikalar' la birlikte yakın gelecekte görülmesi beklenmektedir. Akıllı fabrikalarda akıllı makineler ile akıllı otomobil üretimi olacaktır.
Özet (Çeviri)
Automotive industry is a sector in which technology-intensive production is made. Several technologies which used in automobile industry create value. Technological inventions and progressions on one hand improve automobile making line. On production line the collaborative robots work as assistant to human workers for a long time. In every industrial revolution period new technologies added to automobile industry. By Industry 4.0 will be added too. From this day forth the developments around Industry 4.0 started. Along with the Industry 4.0 it's expected within the automobile industry that people will meet innovations which being far further than now – beyond imagination. For instance it's expected in a near future that in the production smart machines will be used, which can interact with each other autonomously -beyond the possibility today's- such a new production system waiting in smart factories called as the factory of future. In smart factories the smart automobiles will be produced by smart machines.