Cevizin Türkiye ekonomisne katkısı
Walnut contribition economic of Turkey
- Tez No: 575633
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERTUĞRUL RECEP ERBAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Economics, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Ceviz, İthalat, İhracat, Üretim, Walnut, Import, Export, Production
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma İktisadı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Şehir merkezlerinde yoğunlaşan insan nüfusu, beraberinde hayat standartlarında bazı değişiklikleri de getirmiştir. Hızlı yaşam temposu ile alternatif gıdalara olan ilginin artması sonucunda yüksek enerji ve besin değerine sahip kabuklu kuru meyvelere olan ilgi de artmıştır. Dolayısı ile ülke ekonomilerine büyük katkısı olan tarımsal faaliyetlerden biri olan kabuklu meyve yetiştiriciliği bu alanda ilgileri üzerine çekmiştir. Dolayısıyla yapılan bu çalışmanın asıl amacı insan beslenmesinde büyük öneme sahip olan ve dış pazar imkanının oldukça fazla olduğu cevizin; Türkiye'deki üretimi, ithalatı, ihracatı ve ülke ekonomisine yaptığı katkıların analiz edilip üretiminde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik önerilerin sunulmasıdır.
Özet (Çeviri)
The population of people concentrated in the city centers brought about some changes in the standards of living. As a result of the increasing with the rapid pace of life, the interest in the alternative foods, high energy and nutritional value has increased. Therefore, agricultural activities that contribute to the economies of the country has foccued in this field of fruit growing. Therefore, the main purpose of this study performed with great importance in human nutrition and foreign markets walnut where the facility is pretty much production in Turkey, import, whether the analysis of his contribution to exports and the country's economy is to present proposals for the solution of problems in production.