Türkçe algılanan kalite ile ağızdan ağıza iletişim ilişkisi : Azerbaycan'da dil eğitimi veren özel eğitim kurumu üzerine pilot bir araştırma
The relationship between percei̇ved quality and word of mouth communication: A pilot study on the special education institution providinglanguage education in Azerbaijan
- Tez No: 576819
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMA KURTULUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Algılanan kalite, Hizmet kalitesi, Kalite, Ağızdan ağıza iletişim, Ağızdan ağıza pazarlama, Yabancı dil eğitimi, Perceived quality, Service quality, Quality, Word of Mouth Communication, Word of Mouth Marketing, Foreign language learning
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
Sürdürülebilirlik günümüz rekabetcil iş ortamında markaların en çok önem verdiği hususlardan biridir. Markaların sürdürülebilirliliği temin etmesi için müşterilerin rahatsızlıklarını, duyduğu ihtiyaçları, üründen beklentilerini ve yaşamak istediği deneyimi doğru şekilde belirlemesi ve müşterinin ihtiyaçlarına uygun ürün veya hizmet sunması gerekmektedir. Müşteri istek ve ihtiyaçlarının markanın geleceğine etki etmesi markaların müşteri davranışlarına son yıllarda daha çok önem vermesine ve sonuç olarakta müşteri davranışları ile ilgili konuların daha çok araştırma konusu olmasına neden olmuştur. Bu çalışmada müşterilerin yabancı dil hizmeti veren eğitim merkezlerinden beklentileri, bu beklentilerin hangi oranda karşılandığı öğrenilmeğe çalışılmış ve müşteri beklentilerinin karşılanma seviyesinin müşterilerin ağızdan ağıza iletişimine etki edip etmediği araştırılmıştır. Bu çalışma eğitim merkezlerine müşterilerin beklentilerine uygun hizmet geliştirmekte ve daha düşük bütçelerle daha çok müşteriye sahip ola bilmekte yardımcı ola bilecek, aynı zamanda günümüz rekabetcil ortamına daha iyi ayak uydurmalarına sebep ola bilecektir.
Özet (Çeviri)
Sustainability is one of the main objectives of the companies in the current competitive business environment. Brands must carefully reveal the customer pains, needs, expectations and desired brand experience to create a product or service to meet the needs of customers and eventually to provide sustainability. The importance of the customer needs in the future of the company is the main reason behind rising interest in customer behaviour and the increasing number of researches in this area. Expected and the perceived quality of the customers in foreign language courses and their impact on word of mouth marketing have been studied in this thesis. The study may help brands to create a service related to customer needs and eventually to adapt to the competitive business environment