Intuitionistic fuzzy normlu lineer uzayda istatistiksel yakinsaklik
Statistical convergence in intuitionistic fuzzy normed linear spaces
  1. Tez No: 576926
  2. Yazar: RONAK ALİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KUDUSİ KAYADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: λ - İstatistiksel Yakınsaklığı, Sınırlı λ - İstatistiksel Yakınsak Dizileri, λ - İstatistiksel Cauchy Dizisi, Fuzzy Tümleyeni, Fuzzy Kesişimi, Fuzzy Birleşimi, Statistical Convergence, Limited Statistical Convergence Sequence, Statistical Cauchy Sequence, Fuzzy Complements, Fuzzy Intersections, Fuzzy Unions
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tez çalışması üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; çalıştığımız tez konusu ile ilgili temel tanım ve teoremler verilmiştir, intuitionistic fuzzy n – normlu lineer uzay koşulları verilmiştir, λ - istatistiksel yakınsaklık tanım ve fuzzy intuitionistic fuzzy n – normuna gore dizinin yakınsaklığı ve Cauchy dizisi yakınsaklığı verilmiştir. İkinci bölümde; fuzzy kümeleri üzerinde, tümleyen, fuzzy kesişimi ve fuzzy birleşimi işlemleri ve onlara ait teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde; ise intuitionistic fuzzy n – normlu lineer uzay tanımı ve genelleştirilmiş λ- istatistiksel yakınsaklık, sınırlı λ - istatistiksel yakınsak dizileri ve λ – istatistiksel Cauchy dizisi kavramları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three parts. In the first chapter, main definition and theorem for the thesis subject that we are working on, intuitionistic fuzzy n – normed linear space conditions, statistical convergence definition and according to fuzzy intuitionistic n – normed the definition of sequence convergence and Cauchy sequence convergence given. In the second chapter, on the fuzzy set, complements, intersections and fuzzy unions and related theorem are given. In the third chapter, the definition and generalized intuitionistic fuzzy n – normed linear space, statistical convergence, the concept and features of limited statistical convergence sequences and statistically Cauchy sequence given.