Termal turizme konu otel işletmelerinde tutundurma faaliyetlerinin satın alma kararına etkisi: Bolu Karacasu kaplıcaları örneği
The effect of promotional activities of thermal hotels on purchasing decision: Example of Bolu karacasu
- Tez No: 578857
- Danışmanlar: PROF. DR. NÜZHET KAHRAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Termal turizm, tutundurma, satın alma kararı, thermal tourism, promotion, purchase decision
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 47
Özet
Ülkemizde jeopolitik konumu sebebiyle çok fazla doğal su kaynağı bulunmaktadır. Bu nedenle alternatif bir turizm çeşidi olarak termal turizmin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan birçok destinasyona sahiptir. Termal turizm sürdürülebilir olması sebebiylede çok fazla kar sağlayan alternatif bir turizm çeşididir. Termal turizm hem doğal kaynakların etkili kullanılabilmesi hem de bu kaynakların ekonomiye katkı sağlaması açısından büyük öneme sahiptir. Termal bölgelerde faaliyet gösteren işletmelerin de bölgeyi ziyaret eden misafirlerin hizmeti satın alma kararını etkileyecek nasıl bir çalışma yaptıkları da önemlidir. Günümüzde termal turizm denildiği zaman ilk olarak akla gelen birçok farklı şehir olmaktadır. Bu çalışmada amaç Bolu ilinin doğal kaynaklarından biri olan termal su kaynaklarının önemini vurgulamak ve turizm işletmelerinin uyguladığı tutundurma faaliyetlerinin müşterilerin satın alma kararlarındaki etkisini ölçmektir. Bu amaçla yola çıkarak Bolu ili Karacasu Kaplıcalarının bulunduğu bölgedeki termal tesisleri ziyaret eden misafirlere anket çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Our country has a lot of natural water resources in its geopolitical location. This option was made possible to realize thermal tourism as an alternative type of tourism. Thermal tourism is an alternative type of tourism that provides a lot of profit because it is sustainable. The Effect of Natural Resources on Thermal Tourism. We also work on how the guests who visit the region where our heat treatment activity area is located affects the decision to purchase services. Today, when it comes to thermal tourism, many different cities come to mind first. The aim of this study is to emphasize the importance of thermal water resources, which is one of the natural resources of Bolu province, and to measure the effect of promotion activities applied by tourism enterprises on customers' purchasing decisions. For this purpose, a survey was conducted for the guests visiting the thermal facilities in the region where the Karacasu Hot Springs of Bolu are located.