The role of the diaspora in socio-economic development of cameroon
Kamerunun sosyo-ekonomik kalkınmasında diyaspora'nın rolü
  1. Tez No: 579049
  2. Yazar: KENNEDY FONJU NKONGHO
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLAY UĞUR GÖKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Diaspora, Kamerun, Havale, Vatan Gelişimi, Göç, Çalı Düşmesi, Diaspora, Cameroon, Remittances, Homeland Development, Migration, Emigration, Bush Falling
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu tez, Diasporanın Kamerun'un sosyo-ekonomik gelişimindeki rolüne erişmeye odaklanmıştır. Kamerun diasporasının kökenlerini ve göç hareketlerinin nedenlerini ve Kamerun'daki ilgili topluluklarında neler sunabileceklerini inceler. Kamerun diasporasının anavatan gelişimi için vazgeçilmez bir araç olduğunu savunuyor. Kamerun Diasporası'nın ana ekonomik, siyasi ve sosyal katkılarından bazılarını tartışıyor. Bu tez, Kamerun diasporasını, Avrupa ve Amerika'nın başlıca gelişmiş ekonomilerinde dağılmış olmasına rağmen tek bir varlık olarak ele alacaktır. Böylece, kendilerini etnik gruplara ve kabile ilişkilerine katıyorlar. Ancak bu, kalkınma projelerini eve geri getirme konusunda bazı zorluklar doğurdu, çünkü tek bir kurum altında birleşmediler. Vatandaş gelişimi için ana araç olarak sınıflandırılmaları nedeniyle, daha çok vurgulanan paralar. Bu tez çalışması, üç ana bölümden oluşan beş bölüme ayrılmıştır. İlk bölüm giriş ve tüm tezin kısa bir özetini vermektedir. İlk ana bölüm, Diaspora, Bush'lu düşkünler, Kalkınma, havale ve göç gibi bazı temel kavramları tanımlar. 3. Bölüm, Diasporanın anavatan gelişimine tam katılımını ve bunların katkılarını tartışmaktadır ve dördüncü bölüm İstanbul'daki Kamerun Diasporası örnek olay incelemesine ve bunların anavatan gelişimine katkılarına odaklanmaktadır. Sonuç olan son bölüm, önceki bölümlerde neyin tartışıldığını özetler ve daha ileri araştırmalar için ve ayrıca başarılı diaspora entegrasyonunun ve kalkınmaya katkının nasıl tam olarak sağlanacağına dair öneriler sunar.
Özet (Çeviri)
This thesis is focused on accessing the role of the Diaspora in the socio-economic development of Cameroon. It examines the origins of the Cameroonian diaspora and the causes of the migratory movements and what they have been able to offer in their respective communities in Cameroon. It argues that the Cameroon diaspora is an indispensable tool for homeland development. It discusses some of the main Economic, Political and Social contributions of the Cameroon Diaspora to the homeland. This thesis will discuss the Cameroon diaspora as a single entity despite the fact it is distributed in the main developed economies of Europe and America. As such, they unite themselves through ethnic groupings and tribal affiliations. This has however given some difficulties in executing development projects back home because they are not united under a single body. More emphasis is on Remittances as they have been classified as the main tool for homeland development. This thesis work is divided into five chapters with three main chapters. The first section is the introduction and gives a brief summary of the whole thesis. The first main chapter defines some key concepts like, Diaspora, Bush fallers, Development, remittances and migration. Chapter 3 discusses the full participation of the Diaspora in homeland development and their contributions and chapter four is focus on the case study of the Cameroon Diaspora in Istanbul Turkey and their contributions to homeland development. The last chapter that is the conclusion summarizes what has been discussed in the previous chapters and proposes recommendations for further research and also on how to fully ensure successful diaspora integration and contribution to development.