Havaalanlarının yöre turizmine katkılarına yönelik nitel bir araştırma: Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı örneği
A qualitative investigation on the contribution of airports to tourism in region: Balikesir Edremit Koca Seyit Airport example
- Tez No: 580457
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET KÖROĞLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Sivil Havacılık, Turizm, İşletme, Civil Aviation, Tourism, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Havayolu ulaştırması, Turizm ve Ulaştırma, Havalimanları, Air Transportation, Tourism and Transportation, Airports
 - Yıl: 2019
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 80
Özet
Turizmin sürekliliğinin sağlaması havayolu ulaşımı önemli bir rol oynamaktadır. Havayolu ulaşımı, turistleri gidecekleri turistik destinasyonlara gidiş-dönüş olarak hizmetler sunmaktadır. Bu çalışma içerisinde turizm sektörü ve ulaşım sektörü üzerinde durulmuştur. Ardından dünyada ve ülkemizde havayolu ulaştırmasının genel kavramları incelenmiştir. Genel kavramlardan sonra havayolu ulaştırmasının turizm sektörünün içerisindeki durum incelenmektedir. Edremit Körfezi turizm sektörü içerisinde giderek artan bir talep ile karşı karşıya kalmaktadır. Edremit Koca Seyit Havalimanı'nın aktif hale gelmesi ile birlikte turistlerin bölgeye olan talepleri daha da artış göstermektedir. Bu yoğunluğun etkisi ile Edremit Körfezi'nde faaliyet gösteren seyahat acentaları, otel işletmeleri ile yerel halk arasında bir çalışma yapılmıştır. Havalimanının aktifliği ile birlikte bölgeye olan olumlu ve olumsuz etkilerinin üzerinde durulmuştur. Çalışmanın ana konusu Edremit Körfezi'nde faaliyet halinde olan Edremit Koca Seyit Havalimanı'nın gelişmesiyle beraber bölgedeki turistik işletmelerin faaliyet alanlarında meydana gelen gelişmeler ve havalimanının yerel halka olan etkileridir.
Özet (Çeviri)
Ensuring the continuity of tourism plays an important role in airtransportation. Air travel provides services as a touristicdestination for tourists. In this study, tourism sector and transportationsector are emphazised. Then, general concepts of airwaytransportationwereinvestigated in our country and in the World. After the general concepts, the situation in the tourism sector is examined. The Gulf of Edremit is facing a growingdemandwithin the tourism sector. With the activation of Edremit Koca Seyit Airport, the demands of tourists to the region are increasing. With the influence of this intensity, a study wasconductedbetween travel agencies, hotel enterprises and local people operating in the Gulf of Edremit. As a result of the activity of the airport, the positive and negativeimpacts on the region have been emphasized. The main issue of the study is the development of the Edremit Koca Seyit Airportoperating in the Gulf of Edremit.