The impact of climate diversity on employee outcomes
İklim çeşitliliğinin istihdam sonuçlarına etkisi
  1. Tez No: 584346
  2. Yazar: SONDOS KAYALI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ARZU CAKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çeşitlilik, Çalışma Ortamı, Görev Bilinci, İş Memnuniyeti, Güven, İş sirkülasyonu, Diversity, workplace, job commitment, job satisfaction, trust, turnover intention. etc.
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
İş ortamındaki çeşitlilik kurum ve kişiler arası farklılıklar olarak bilinmekle birlikte iş ortamındaki ekip çalışmalarını destekleyen ve üretimin artmasına yardımcı olan en büyük etkenlerden birisidir. Bu çalışma, insan kaynakları açısından çeşitli ve zengin ortamlara bünyesinden barında iş ortamlarının personeller üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Bununla birlikte güven kavramı: çeşitlilik bakımdan zengin olan şirketlerin insan kaynakları ve personeller üzerinde ortak bir bağ görevi görmektedir. Bu çalışma kendi alanında özel bir çalışma (N = 193) sunmaktadır. Bu çalışmanın sonuçlarına göre çeşitlilik açısından farkındalıkları barındıran iş ortamlarının personeller üzerinde olumlu etki bıraktığı gözlemlenmiştir bunlar görev bilinci, personelin üstlendiği görevler ve sorumluluklardan memnun olma, sağlıklı iş sirkülasyonu gibi etkileri olduğu saptanmıştır. Güven meselesinin personeller üzerindeki etkisi ise sadece iş sirkülasyonu üzerinde etki edildiği gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Diversity climate, defined as an organizational climate characterized by openness towards and appreciation of individual differences, has been shown to enhance outcomes in diverse teams. This study has aimed to investigate the impact of diversity climate on employee outcomes. As well, identify trust in workforce as possible moderator on the relationship between diversity climate and employee outcomes. This study presents a quantitative study (n =193). We replicate earlier findings that perceived diversity climate positively relates to job satisfaction, organizational commitment and turnover intention. Trust is shown to mediate only the effects of perceived diversity climate on employee' turnover intention.