Kur'ân'a göre ilâhî imtihanda ailenin rolü
The role of the family in the divine examination according to the Qur'an
  1. Tez No: 585178
  2. Yazar: TUBA EKİNCİ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ENVER BAYRAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Dünya, Ahiret, Aile, İmtihan, Earth, Hereafter, Family, Examination
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Doğal koşullarda kişinin en sık ilişki kurduğu bireyler kendi aile üyeleridir. Aile üyeleri ile kişinin kurduğu bu ilişkiler ilâhî imtihanda son derece etkilidir. Biz de çalışmamız gereği bu konuyu değerlendirmeyi amaçladık. Bu çalışmanın amacı, ilâhî imtihanda ailenin yeri ve önemini anlamaya vâkıf olmaktır. Ailenin insan hayatındaki konumunu ortaya koyma çabası hasebiyle, bu çalışma önem taşımaktadır. Başarılı olmak adına, öncelikle Kur'ân-ı Kerîm olmak üzere kutsal kitaplardan, hadislerden, eski ve yeni Tefsîr kaynaklarından araştırma ve incelemelerde bulunduk. Çalışmamızın nihayetinde, ailenin ilâhî imtihanlarda sık sık rol üstlendiğini ve aile ile imtihanların insan hayatında son derece önemli bir konumda olduğunu ortaya koymaya çalıştık.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Under natural circumstances, individuals, whom person make contact with are his or her family members. These relationships of the person with his or her family members are very effective in his or her divine examination. Due to our work here, we tried to take into account this subject. Purpose of this work, is to succeed at understanding the place and importance of the family in divine examination. For attempting to display the place of family in human life, this work carries great importance. To achieve this feat, we utilized primarily Holy Quran, Hadiths and other divine books and old and new interpretations of Holy Quran. In the conclusion of our work here, we tried to display the place of crucial importance of examination with family in human life and how much family gets role in divine examination.